Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2020-12-07T16:14:46: 1

Brevkassespørgsmål

Fremtiden?

Indsendt af dreng19 år


Hej med jer 

Jeg er 19 år og begyndte i sommer på en 2 årig uddannelse som speditørelev ved Mærsk, men jeg er begyndt at tvivle på om det er det helt rigtige for mig. Jeg synes ikke det er særlig sjovt, og er enlig mere til at sige op. Problemet er at alle mine venner og familie synes det vil være dumt ikke at færdiggøre det, og jeg kan starte på en ny uddannelse efter, da det også ser godt ud med Mærsk på Cv'et og muligvis lidt dårligt, at jeg har sprunget fra Mærsk. Jeg synes det virker sindssygt dommedagsagtigt som om jeg aldrig vil kunne få et job. Jeg har nu tænkt at have et år eller 2 hvor jeg kigger på lidt af hvert af diverse jobs, men er stadig er vildt meget i tvivl da jeg ved det ser godt ud pp CV'et. Det virker bare underligt at en fremtidig arbejdsgiver vil dømme en ud fra en fejl! Det der holder mig tilbage er selvfølgelig også t vi står i en svær tid og jeg faktisk er tvivl om mine forældre vil støtte mig (økonomisk) i at prøve ar finde ud af hvad jeg rent faktisk vil med mit liv. Har i nogle gode forslag.

dreng
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2020-12-08T03:31:22 1
Veenuha

 Hej med dig

Jeg kan forstå at det virkelig er en vanskelig situation at stå i, da du på den ene side gerne vil udforske andre områder end det du p.t er i gang med, men du er i tvivl om det er det rigtige at gøre. Hvis det eneste der stopper dig for at sige op er, at det vil se godt ud på CV'et, så synes jeg at det er en forkert indstilling at have til jobbet. Du har 1,5 år tilbage af uddannelsen og du skal derfor tænke dig godt om, hvorvidt denne vej er det rette for dig. Hvis du ikke kan være I det, ville jeg heller ikke mene, at du blot skal holde ud for din fremtid. 

Stemmer jobbet overens med dine interesser? Du er stadig ung og har et helt liv foran dig, hvormed jeg ikke mener, at det skal bremse dig for at udforske andre ting. Har du overvejet hvilke andre veje du kunne tænke dig at begå dig i? På den anden side kan det også være at du skal give uddannelsen lidt tid, da det oftest er hårdest i starten, men kan blive bedre. Dog skal du mærke efter hvad du føler for mest. Ift. dine forældre kan det være en god idé at forklare dem, hvorfor du ikke kan lide uddannelsen og hvilke interesser du har, så de forstår hvorfor du ikke kan være i det og dermed muligvis vil støtte dig økonomisk. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du evt. overveje om du vil forblive i Mærsk eller søge andre jobs men du er ansat, så du er sikker på at du har det økonomiske på plads før du dropper ud. 

Jeg håber dette satte nogle tanker i gang og du er altid velkommen til at skrive igen.

Hilsen Veenuha

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om uddannelse

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym