Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2020-12-19T17:25:33: 2

Brevkassespørgsmål

Matematik på højere niveau

Indsendt af pige13 år


Hej, jeg har bare lige et par spørgsmål:

Er det underligt at da jeg gik i 4. klasse lavede 7. klasse matematik?

Og at jeg nu (7. klasse) lavet 9. klasse afgangseksamener og får 12, er det normalt?

Min lærer fortæller mig også at mine dansk/engesk opgaver ville kunne få 10/12 i en afgangseksamen, er det normalt?

Hilsen pige der ikke ved om hun er normal

pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2020-12-21T11:39:41 1
Julie

 Hejsa!

Jeg synes på ingen måde, at det lyder unormalt, at du klarer dig godt i både matematik, dansk og engelsk - og måske endda også i andre fag, du har i skolen. Som mennesker har man forskellige ting, man er god til, og hvor nogle måske er særligt gode til håndbold, skak eller noget tredje, er der også nogle, der er særligt gode til for eksempel matematik.

Hvis du er glad for at lave opgaver i de forskellige fag, synes jeg helt sikkert, at du bare skal klø på og lade din lærere finde nye, sværere opgaver til dig. På den måde kan du fortsat blive udfordret og forhåbentlig blive endnu bedre, hvilket jeg er sikker på, kun vil være en fordel for dig i fremtiden. Desuden kan du også hjælpe dine klassekammerater med opgaver, der måske er svære, hvilket jeg også synes, er en rigtig god måde at lære og blive endnu bedre på!

De bedste hilsner Julie :-)

2020-12-22T03:40:33 1
Ida

 Hej med dig, 

Tror hverken man kan sige at det er normalt eller unormalt. Tror bare jeg ville kalde det: at du er dygtig til dansk, engelsk og matematik og at det er dejligt og meget priviligeret. Det er ikke "normalt" fordi jeg tror ikke at særlig mange har det som dig, hvor man kan score topkarakterer i højere klassetrin end man har - desværre. Men det er heller ikke unormalt, fordi du jo "bare" er dygtig og bedre end gennemsnittet måske er. 

Synes ikke du skal tænke alt for meget over det, men bare glæde dig over, at du er rigtig god til det. 

Synes dog du skal huske på, at det ikke skal gå hen og tage overhånd, hvor det kun er det bedste som er godt nok for dig - især når du bliver lidt ældre! For man skal ikke præstere top hele tiden og i alt. Men så længe at du "bare" laver dine ting i skolen og synes det er sjovt at lave højere niveau og at du klare det godt, så er det mega sejt. Det må bare ikke begynde at handle om, at du SKAL gøre det godt hele tiden og i alle fag, for det er ikke sundt og heller ikke fedt at have det sådan. 

Håber at mit svar kunne bruges til noget. Husk at du altid er velkommen til at skrive herind igen.

Rigtig glædelig jul og godt nytår 

Hilsen Ida Marie 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym