Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6598 svar de sidste 13 år
2021-02-08T19:27:48: 2

Brevkassespørgsmål

Hvad sker der hvis jeg dropper ud af efterskole

Indsendt af dreng16 år


Det bliver en hurtig en, men har tænkt på om jeg skulle droppe ud af efterskole. Men hvor skal jeg så tag min eksame ???
dreng
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2021-02-10T11:03:44 1
Julie

 Hejsa!

Det er trist at høre, at du overvejer at stoppe på din efterskole. Jeg forestiller mig, at det må være et meget anderledes ophold end forventet på grund af coronavirus. Dog er det også vigtigt, at du får taget dine eksamener, hvis du gerne vil tage en ungdomsuddannelse bagefter, og det er rigtig godt, at du selv har tænkt på dette. 

Du skriver ikke, om du har snakket med dine forældre omkring dine overvejelser, men det synes jeg helt sikkert, at du skal gøre. Eftersom du ikke er fyldt 18 år endnu, er det jo officielt dem, der bestemmer, og de vil sandsynligvis kunne hjælpe dig i forhold til, hvad du skal gøre. Desuden tror jeg også, at det er godt at snakke med dem om, hvorfor du overvejer at stoppe på efterskolen. Det kan jo være, at der kan gøres noget, så du får mere lyst til at blive. 

Jeg tror, at det er en uddannelsesvejleder på efterskolen eller i kommunen, du skal snakke med omkring, hvad dine muligheder er, hvis du vælger at stoppe. Det kan være, at du ikke vil kunne tage dine eksamener, men det kan også være, at der findes løsninger, der gør det muligt for dig at gå til eksamen alligevel. 

Jeg håber, at mit svar er til hjælp. Ellers skal du bare skrive herind igen!

De bedste hilsner Julie :-) 

2021-02-10T05:56:28 1
Mathilde

Hej!

Det er en stor beslutning at droppe ud, men hvis du har tænkt over det og mærket efter, og det føles som det rigtige valg, så er jeg sikker på at der nok skal være en løsning. 

Som det første tænker jeg at du kan spørge din klasselærer/kontaktlærer/rektor eller lignende til råds. Du er garanteret ikke den første der står i den situation, og der er stor chance for at de har haft andre elever der har prøvet det før, og derfor ved hvad dine muligheder er.

Jeg ved faktisk ikke hvordan det hænger sammen med eksaminer når man dropper ud af efterskolen, men jeg havde selv en veninde der droppede ud af sin efterskole ca. halvvejs. Hun startede i sin gamle klasse fra folkeskolen igen, og tog resten af 9. klasse sammen med dem, og dermed også eksaminerne. Så måske du kan undersøge om det er en mulighed for dig at starte i den klasse du gik i inden du tog på efterskole? Det ville være mit forslag :)

Jeg håber du finder ud af det! Og du må endelig skrive herind igen, hvis ikke mit forslag kunne bruges.
Smil fra Mathilde

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym