Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6598 svar de sidste 13 år
2021-02-10T14:56:52: 1

Brevkassespørgsmål

Dårlige

Indsendt af pige18 år


Hej..

Har fortalt min lære hvordan jeg har det med at laver afleveringer med mine to veninder. Vi ender altid med at få en dårlig karakter. Det er jeg blevet træt af!

Fortæller ham så at jeg føler at jeg får pålagt et ansvar om den enkelte aflevering, og at de aldrig laver noget sammen - altså at det enten er den ene eller den anden der bidrager.

Min lære anbefalede mig at lave opgaven alene eller gå i en ny gruppe. Valgte at lave den alene, fordi jeg selv syntes det er en smule tarveligt at gå i en ny gruppe.

Han siger så at jeg skal sige til dem jeg plejer at være i gruppe med, at han selv har sagt til mig, at jeg skal lave den næste aflevering alene grundet af min karakter og faglige niveau - han mener selv jeg kan yde mere end jeg gør.

Undlader at sige til pigerne hvordan jeg selv føler, og siger bare det min lære sagde jeg skulle fortælle dem. De er så blevet ret så sure, gider ikke engang at lave gruppeopgaver med mig og angriber mig i vores gruppechat, og skriver at jeg skal være ærlig - hvilket jeg jo også er, når jeg fortæller det min lære har sagt jeg skulle fortælle.

Føler at de hader mig lige nu, og ikke gider at lave noget arbejde med - hvilket går lidt ud over venskabet... 
pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2021-02-14T11:25:34 1
Marissa

Hej,

Det må virkelig være en frustrerende situation at stå i for dig. Det er aldrig nemt, når man ikke clicker godt med de personer man har som venner, når det kommer til mere seriøst arbejde. Og ja, den slags kan have det med at gå ud over venskabet. 

Dine veninder lyder dog lidt til at glemme, hvad venskab går ud på, når de behandler dig på den måde. Venskab skal jo gerne handle om at være der for hinanden og udvise forståelse for hinanden, også selvom man har forskellige behov. Og dit behov er at håndtere dit skolearbejde på en anden måde. Du fortjener i den grad at blive respekteret for det valg, for det er et helt vildt stærkt valg, du har truffet, hvor du tager dig selv, dine behov og din skolegang seriøst. Det er så skønt at høre, at du tager dig selv og din uddannelse så alvorlig. Og det er så godt, at din lærer vælger at støtte dig i det og ovenikøbet har forståelse nok til at hjælpe dig med en udvej, som ville påvirke dine venskaber mindst muligt. 

På den ene side kan det være, at denne situation blot med lidt tid vil blæse over, og dine veninder vil ende med at acceptere det. På den anden side, hvis de bliver ved med at være vrede og behandle dig på den måde som de gør, så kan det være, at du ville få det rarest med at konfrontere dem. Det kunne måske være gavnligt for dig at få sagt fra og fortælle dem, at det er ubehageligt (og jeg tænker også sårende), når de siger og gør den slags overfor dig, når du egentlig ikke har gjort andet end at vælge at lave noget skolearbejde på en anden måde (hvilket din lærer endda selv er enig i). Og når du ovenikøbet har prøvet at håndtere situation på en måde, der mindst mulig ville såre deres følelser. 

Det er en svær situation at være i, når ens venner ikke kan forstå eller ikke vil acceptere ens behov. Og det er især svært, hvis man skal "vælge" mellem at behage ens venner eller gøre, hvad man ønsker ift. sin uddannelse. Essentielt kan du vælge at gå i den ene ende og være hudløse ærlig og fortælle, at du har svært ved at lave gruppearbejde på den måde i har gjort før, og at du derfor vil teste det af på egen hånd. Eller du kan gå i den anden ende og ikke sige noget og håbe på, at deres utilfredshed fortager sig af sig selv. Jeg tænker, at det bedste du kan gøre er at mærke godt efter, hvad du mest har lyst til at gøre, og hvad du mest har brug for. 

Måske kan du prøve at snakke med nogle andre om dine udfordringer med dine venner, f.eks. dine forældre eller nogle andre i din familie eller omgangskreds. Det kan være de har nogle gode råd, eller i hvertfald bare kan give dig lidt støtte og opbakning. 

Jeg håber mit svar kan være til en smule hjælp og at din situation løser sig uden alt for meget besvær. Skriv endelig ind igen, hvis du får lyst til det :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil lige i starten pointere at jeg elsker den måde i støtter og kommer med tip til unge med problemer."

- Anonym