Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2021-08-15T20:44:10: 2

Brevkassespørgsmål

Piercinger

Indsendt af pige14 år


Hej det er fordi jeg gerne vil have lavet en helix og et 3 hul i begge øre, men min mor er sådan “det er du for lille til, og du spænder ben for de gode uddannelser i fremtiden”. LET ME REMIND YOU IM 14. Har undersøgt det og den/de eneste uddannelser jeg kunne finde som kiggede på hvor mange piercinger du har var ved politiet og det vil jeg ikke være anyway. Og min far allerede sagt det må jeg gerne, han har selv haft gud ved hvor mange piercinger og han er sygeplejske?!!!! De skal endda være hygiejniske. But like skal jeg bare gøre det eller ikke?
pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2021-08-17T02:15:28 1
Lotte

Kære du

Tak for dit spørgsmål.

Jeg kan godt forstå, at du er frustreret over, at din mor synes, at det er en dårlig, når det er noget, som du virkelig godt kunne tænke dig.

Da du stadig er under 18 år, så tænker jeg, at dine forældre stadig har noget at sige, når det kommer til sådanne beslutninger. Det gør det dog ikke mindre kompliceret, at dine forældre ikke er enige om, hvad du gerne må.

Jeg synes, at du skal prøve at snakke med din far om det igen og måske få ham til at hjælpe dig med at snakke med din mor om det - og hvilken betydning det egentlig har for fremtiden. Skulle det vise sig, at du i fremtiden gerne vil ind på en uddannelse eller i et job, hvor man ikke må have piercinger i, så er det heldigvis muligt at tage dem ud igen. På den måde falder din mors argument lidt til jorden. Det kan derfor være, at hun måske bare ikke synes, at det er så pænt med så mange huller i ørene? Men det er jo en smagssag - og det vigtigste er, at du selv synes, at det er flot. 

Min mor var også imod, at jeg skulle have huller i ørene, da jeg var på din alder - og det var endda det første hul i begge ører. Jeg lyttede til min mor, men samtidig var det også et stort ønske, så jeg spurgte også min far. Han havde ikke noget imod, at jeg fik dem lavet. Det endte med, at jeg var med min far ude at handle en dag, hvor vi så gik forbi guldsmeden og fik dem lavet uden min mor vidste det. Jeg siger ikke, at det er en god løsning, men jeg synes, at det er vigtigt, at der i hvert fald er en af dine forældre, der giver dig lov. Derudover tænker jeg også, at det er vigtigt igen at få din far til snakke med din mor om det, så han kan hjælpe dig på den måde inden du får hullerne lavet.

Jeg håber, at dette var en lille hjælp :-)

Kærlige hilsner fra

Lotte

2021-08-18T10:02:28 1
Marissa

Hej med dig,

Det lyder til at din mor i høj grad prøver at passe på dig ved at advare dig om, hvad hun frygter kan være konsekvenserne af dine piercing valg. I sidste ende er det selvfølgelig op til dig selv, om du lytter til, hvad hun siger eller ej. Du kan dog prøve at fortælle hende, at du selv har undersøgt uddannelserne, som du siger. Så kan det være, at hun indser, at du faktisk har været grundig i at overveje denne beslutning om at få disse piercinger, for det kan jo være, at hun delvis gør modstand, fordi hun er nervøs for, at det er en impulsiv beslutning, du har truffet. 

Hvad angår uddannelserne (undtagen politiuddannelsen), så har jeg ikke hørt om nogle, som specifikt forhindrer dig adgang på baggrund af piercinger. Jeg går f.eks. på psykologiuddannelsen, og jeg har selv og ser dagligt folk på universitetet, der enten har helix pierceringer eller andre typer, f.eks. i næsen. Der, hvor du måske kan møde problemer med piercinger er i specifikke situationer på en uddannelse, hvor det kan være farligt eller uhygiejnisk. Derudover kan det mest ske, når du skal ud på arbejdsmarkedet. Uanset om det er efter din uddannelse, eller hvis du vil have et studiejob, mens du er yngre, så kan det sted, du gerne vil arbejde muligvis have regler, der siger, at de ikke vil hyre folk med piercinger, eller at man som minimum ikke må have piercinger på, mens man er der. Dette kender jeg flere folk, der oplever, og så vælger de bare at tage deres piercinger ud til de situationer på uddannelsen, hvor det ikke passer ind eller til job interviews eller mens de er på arbejde. 

Selvfølgelig kan man ikke sikre sig, at man aldrig møder fordomme mod sig, hvis man har piercinger. Der vil altid være folk, som ikke bryder sig om, at man ser ud på en bestem måde og din mors bekymring er nok, at dette vil kunne være folk, som en dag kan spænde ben for dig. Derfor er det altid en god ide at nøje overveje sine beslutninger, og de konsekvenser de kan have, før man fører det ud i livet. 

Det virker dog til, at du har tænkt godt over det her, og så længe du er klar over, at du en dag måske kan komme i en situation, hvor du i hvertfald kan være nødt til at tage øre-piercingerne ud på dit arbejde eller lignende, så tror jeg nok, det skal gå. Hvis du dog en dag vil have andre piercinger som f.eks. i næsen, øjenbrynet eller læben, så er det igen en god ide at overveje, at du muligvis kan møde modstand fra andre på grund af dine piercinger, og om du så stadig er interesseret nok i at få dem. 

Mit eneste råd til dig, hvis du i sidste ende beslutter at få nogle som helst piercinger, det er at få det gjort ved et professionelt piercing sted (ofte er det et sted, hvor de også tatoverer folk). For de har ordentlige regler for hygiejne og har mere erfaring, og derfor er du i bedre hænder i forhold til at at undgå at noget går galt og til at få de rigtige råd om, hvordan man skal passe på sine piercinger.

Jeg håber mit svar kan være en hjælp, og at du i hvertfald bare altid snakker med nogen og tænker dig godt om, inden du foretager nogle valg, der har permanent indvirkning på dit liv. Skriv endelig ind igen, hvis du får lyst til det :)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"tak for jeres store hjælp de andre gange jeg har indsendt et dilema til jer"

- Anonym