Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2021-10-06T22:10:26: 1

Brevkassespørgsmål

Skal man

Indsendt af pige14 år


Hej

Jeg har hørt at man selv kan vælge om man vil på efterskole. (Det ved jeg ikke endnu fordi jeg er genert)

Skal man på gymnasium for at få en uddannelse, eller er der en anden måde enten der hjemme eller uden andre elever/mennesker? Eller er der kun gymnasium?

pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2021-10-10T01:32:40 1
Julie

Hejsa!

Først og fremmest, tak fordi du skriver. Der er sikkert andre, der sidder med lignende spørgsmål omkring uddannelse, når man er færdig i folkeskolen.
Det er helt rigtigt, at man selv kan vælge, om man vil på efterskole. Efterskole kan være en god mulighed for at dyrke sine interesser, hvad end det er sport, mere kreative ting, mv. og møde andre mennesker. Dog er efterskole heller ikke for alle, og der er intet forkert i, at have lyst til noget andet. 

Gymnasiet er noget, som mange vælger, fordi det giver mange muligheder for uddannelse bagefter. Dog er det ikke noget man SKAL gå på og der er rigtig mange uddannelser, man kan starte på lige efter folkeskolen.
Jeg kender ikke til alle mulighederne, så jeg synes, at du skal snakke med en uddannelsesvejleder tilknyttet din skole, som kan guide dig og hjælpe dig med at finde den vej, som passer lige præcis til dig! 

Jeg håber, at mit svar er til hjælp. Ellers skal du endelig skrive til os igen!

De bedste hilsner Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"først tak for en rigtig god side, I har hjulpet mig igennem mange ting bl.a. at stoppe en spiseforstyrrelse, så tusind tak for det"

- Anonym