Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2021-11-13T10:36:47: 1

Brevkassespørgsmål

Kan man gøre det om

Indsendt af pige14 år


Hej Ungzone

Jeg har valgfag hver uge (om onsdagen i de sidste 2 timer) jeg kan godt lide mit valgfag men jeg ved ik hvad jeg skal gøre..

Jeg går altid hjem når vi har valgfag så jeg ikke kommer til timen, men jeg skal til eksamen i det men jeg har intet at vise og jeg gider bare ik til valgfag, jeg ved ik hvorfor men vil gerne lave det om og jeg ved ik om man kan lave en aftale med min lære om at jeg kan lave/have valgfag hjemme fra eller noget andet, for jeg vil jo gerne have en okay karakter i valgfag! 

Men hjælp mig for ved ik hvad jeg skal gøre!!

pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2021-11-17T01:10:12 1
Marissa

Hej med dig,

Det kan være svært at finde den rigtige motivation, især hvis det er et fag, man ikke rigtig går op i, og jeg kan godt forstå, at det er frustrerende.

Jeg tror dog, at du har fat i den bedste løsning i det, du selv skriver. Dit bedste valg er nok at gå til en lærer og diskutere med dem, hvad du kan gøre. For selvom vi herinde (eller dine venner eller familie for den sags skyld) kan møde dig og give dig råd, så er det i sidste ende mest dem på skolen, der kan give dig specifik vejledning til, hvad du har af valgmuligheder, når det gælder skolen og dine fag. 

Det kan være, at det også måske kunne hjælpe dig at fortælle dine forældre om det, så de eventuelt også kan prøve at hjælpe dig og så du i det mindste har nogen at snakke med om det. Men hvis ikke, så er mit bedste råd ellers, at du snakker med en voksen fra skolen. Egentlig bare vær ærlig og sige, at du virkelig gerne vil gøre et godt stykke arbejde og prøve at få en god karakter, men at du bare virkelig kan mærke, at du ikke har motivationen til det og virkelig ikke har lyst. 

Desuden kunne det måske være mest gavnligt, hvis du valgte at gå til en af de lærer, som du bedst kan lide, og som du synes er sødest.

Og uanset hvad de så siger eller råder dig til, så har du i hvertfald fået sat ord på det og sagt det til nogen, og det kan du så være stolt over. 

Jeg håber mit svar kan bruges til noget, og at du kan finde en nogenlunde tilfredstillende løsning. Og hvis ikke, så håber jeg i hvertfald, at du kan prøve at se frem til, at det her valgfag heldigvis ikke varer for evigt, og at karakterer ikke er altafgørende eller bestemmer, hvor fantastisk og dygtig et individ, du i virkeligheden er :)

Med venlig hilsen,

Marissa  

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym