Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2022-02-01T14:12:28: 2

Brevkassespørgsmål

Efterskole

Indsendt af dreng16 år


jeg føler mig ikke glad på efterskole og mener personligt det ikke er noget for mig, jeg har næsten lige fortalt min mor det. og hun svarede at jeg ikke kan droppe ud med 3 måneder tilbage, jeg bruger det meste af tiden derude på at finde en undskyldning for at komme hjem. er det for sent at tage en 10 klasse?.
dreng
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2022-02-02T09:43:20 1
Lukas

Hej du,

Sikke en svær situation som du står midt i! At overveje at stoppe på efterskole er en stor beslutning, men når du skriver at du ikke er glad på skolen, så er det forståeligt at du overvejer det. 

Du skal i hvert fald vide at det med sikkerhed ikke er for sent at tage en 10. klasse. Der er rigtig mange unge, som starter efterskole eller anden uddannelse, og finder ud af at de hellere vil noget andet i løbet af året og derefter starter på noget andet. Efterskole er heller ikke noget for alle, og det er okay.

Det er ærgerligt at din mor ikke er enig med dig i din beslutning. Det er dog sådan, at dine forældre kan være med til at bestemme over denne her slags beslutninger, indtil at du er 18 år. Jeg ved ikke hvad dig og din mor helt præcist snakkede om, da du fortalte hende at du gerne ville stoppe på efterskole, men mit bedste bud er at du er ærlig og fortæller hende, at du ikke er glad på skolen. Det kan være i sammen kan snakke om hvad der kan hjælpe på at ændre den følelse eller måske vil hun være mere modtagelig overfor idéen om 10. klasse.

Der er også den mulighed, at du i stedet for at finde på undskyldninger for at komme hjem, snakker med en lærer eller kontaktperson på efterskolen, som du stoler på, og fortæller dem at du ofte laver undskylninger for at komme og hjem og ikke er glad på skolen. Det er nemlig langt fra meningen at det er sådan man skal have det når man går på efterskole, og det kan være at i sammen kan snakke om hvordan det kan blive bedre.

Hvis du ikke får lov af din mor til at stoppe på efterskole og gøre noget andet, så husk at de sidste 3 måneder nok skal gå hurtigt. Men jeg håber selvfølgelig det hele bliver som du helst vil have det!

Jeg håber mit svar har været til hjælp, men ellers er du altid velkommen til at skrive ind igen.

Hilsen Lukas

2022-02-03T08:40:37 1
Sofie

 Kære du.

Tak fordi du skriver ind til brevkassen.

Hvis Efterskolen ikke er noget for dig, er det helt fair! Man kan ikke vide om man kan lide det før man prøver det.

Det bliver ikke bedre af at vente 3 måneder hvis du ikke har det godt. Prøv at tal med din mor om det igen, og prøv at få hende til at forstå at du virkelig gerne bare vil hjem, og at det ikke er noget for dig. 

Du kan også prøve at tage fat i en lærer du måske føler dig tryg ved, og fortælle om hvordan du har det. Så kan det være at læreren kan hjælpe dig med at tale med din mor. 

Det er aldrig for sent at tage 10. Klasse :). Det er aldrig for sent at ændre mening! Man kan heldigvis prøve en masse forskellige ting igennem livet, og det er også den måde vi lærer på. Hvis du gerne vil gå i 10. Klasse, skal du helt klart prøve det.

Jeg håber disse råd kan hjælpe dig :)

- Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym