Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2022-05-31T18:30:14: 2

Brevkassespørgsmål

Efterskole i 9 klasse

Indsendt af pige14 år


Hej brevkasse! Jeg skal på efterskole i 9 klasse (jeg går i 7 nu). Men jeg har et lille dilemma. Altså jeg skal jo snart i 8 klasse, og vi får alle af vide at det er nu vi skal gå meget mere op i tingene fordi det man snart skal til eksamen og ud af folkeskolen. Altså at række hånden op meget, tage noter osv… men der er noget jeg ikke rigtig forstår. Jeg har fået af vide at jeg skal bruge de ting man lærer fra både 8 og 9 klasse til eksamen og forstår bare ikke helt nu når jeg kommer til at gå på to forskellige skoler i de to år. Så mit spørgsmål et egenligt bare om jeg skal tage noter og række hånden op så meget som muligt i 8 også selvom jeg ikke kommer til at gå til eksamen på den skole?  

Håber i forstår mit spørgsmål haha, det er lidt indviklet :)

pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2022-06-02T06:42:40 1
Sofie

 Kære du.

Til at starte med vil jeg sige at det altid er en rigtig god ide at gå op i skolen, lytte efter, og gøre sit bedste for at få så meget ud af læringen som overhovedet muligt! Mange af de ting man lærer i skolen kan man bruge til en senere uddannelse, men også til hverdags ting i livet.

Jeg vil sige at jeg taler af erfaring, da jeg måske er lidt ked af at jeg ikke gjorde et bedre forsøg i skolen. Det kan nogen gange virke tørt og kedeligt, og der er måske andre ting der virker mere spændende at bruge energi på, men jeg synes virkelig ikke at man skal tage skole tiden forgivet :)

Nu kender jeg ikke den efterskole du skal gå på, men på de fleste skoler lærer man meget af det samme, da der er noget grundlæggende alle skoler skal undervise eleverne i. Så jeg er sikker på at du kan bruge det du lærer nu til din nye skole. 

- Sofie

2022-06-08T04:34:17 2
Nicole

 Kære du. Tak for at skrive herind:-)

Jeg kan godt forstå dit spørgsmål, for det er måske også en lidt forvirrende udmeldning fra skolen, hvis I har fået at vide, at det først er i 8. klasse man skal følge godt med for at kunne gå til eksamen. 

Jeg vil sige, at det er vigtigt uanset hvilken skole man går på, at man sætter tid af til at få nogle gode læsevaner, da det er noget du skal bruge i mange år ude i fremtiden. Og det gælder også at tage noter og følge opmærksomt med i undervisningen. Jeg ved godt, at det er svært at forestille sig, at man skal bruge "alt" man lærer og det skal du nødvendigvis heller ikke, men jeg vil sige, at det vil gavne dig rigtig meget, hvis du allerede nu får nogle gode vaner når det kommer til at studere. :-)

Jeg forstår dit spørgsmål som, at du spørger om der er forskel på hvad du får ud af undervisningen på den skole du går på nu og efterskolen og til det vil jeg sige, at pensum næsten er det samme for alle skoleelever i Danmark og derfor vil der ikke være forskel på hvad du lærer i folkeskolen og på efterskolen. Det vigtige er som sagt, at man lærer hvordan man skal lære. Altså at man lære at deltage aktivt i undervisningen ved at lytte, række hånden op når man kan svare og bruger tid på lektier, for det er som sagt også noget du skal bruge tid på efter din 9.klasse. :-)

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen.

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for jeres hjælp så utroligt mange gange før!"

- Anonym