Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4592 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2022-08-30T16:55:14: 1

Brevkassespørgsmål

Droppet ud af efterskole

Indsendt af pige15 år


Hej

Jeg er idag droppet ud af min efterskole på grund af en masse ting men også bare fordi jeg ikke havde det godt.

Problemet er bare at jeg ikke ved hvad jeg skal nu.

Da den efterskole jeg droppede ud af næsten ødelagde min lyst til overhovet at gå på efterskole, men jeg er også bare bange for hvis jeg tager en 10’ende at jeg ikke får nogle venner og bare er hjemme på mit værelse hver dag.

Står virkelig i et dilemma og jeg ved slet ik hvad min mavefornemmelse siger længere.

pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2022-09-04T12:53:01 1
Marissa

Hej med dig,

Det er kun fint, at du er stoppet med noget, som muligvis mest kun har bidraget til at gøre, at du ikke har det godt. Mange gange kan man være nødt til at være modig og ærlig nok med sig selv til at indrømme, når noget bringer negative ting ind i ens liv. 

Hvis efterskolen netop har været en ubehagelig oplevelse, og hvis det ovenikøbet har været med til at ødelægge din lyst til at forsøge igen, så er det måske et tegn på, at en forandring kunne være positiv. 

Som udgangspunkt kunne du måske prøve at sætte noget tid af til at få skrevet ned, hvad det var ved efterskole-oplevelsen, der gjorde, at du ikke havde det godt. F.eks. skrive 3-5 ting ned som du mest af alt kan mærke er med til at afholde dig fra at ville prøve efterskole igen. 

Når du så har skrevet disse ting ned, så kan du overveje, om det er nogle ting, der kunne være mulige, at opleve noget anderledes i forhold til i en 10. klasse. Efterskole kan nemlig godt være en meget intens oplevelse. Man tilbringer hele tiden rigtig meget tid med andre og har ikke helt det samme pusterum eller privatliv, som man kan have, når man har muligheden for at tage hjem efter skoledagen er overstået. Måske ville det føles anderledes i en 10. klasse, fordi rammerne for, hvordan man går i skole er anderledes. Eller det kan selvfølgelig være, at oplevelsen ville være anderledes, hvis det var en anden efterskole, du var på. 

Og hvis du er bekymret for, at du ender med ikke at få den samme type venskabskreds, som du måske gerne vil, så kan du prøve at minde dig selv om, at det mest bare er din indre nervøsitet, der prøver at overbevise dig om det. Det er oftest nemlig den lille usikkerhed, der sidder i vores øre og hvisker til os, fordi den vil gøre os i tvivl om, hvad vi skal gøre. Den lille usikkerhed skal ikke have lov til at ødelægge ting for dig, uanset om du går i 10. klasse eller på en anden efterskole. Derfor er det bedst, hvis man bare kan sige til den lille usikkerhed, at den skal blande sig uden om. 

Der er nemlig lige så stor sandsynlighed for, at du sagtens kan finde nogle søde nye klassekammerater og venner i en 10. klasse. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar og mine råd til noget, og at du eventuelt måske også snakker med andre omkring dig, f.eks, familie eller venner, så de også kan give deres råd og støtte til dig. Skriv også gerne herind igen, hvis du føler for det :)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om uddannelse

Problemer med fravær

Jeg er en pige på 17 år, som går på gym (stx). jeg går i 2.g og får læseferie om en måned. j...

Andre alternativer til medicin

Hej,Jeg færdiggør hf hertil sommer, hvor jeg har biologi b og mat b. Jeg er meget interesseret i b...

hvordan talkler man bøller

Jeg er lige gået op i 4.b og nu er der en ved navn M der har slået mig 19 gange i det her skole å...

Gymnasie - Hvad er mine muligheder?

Hej jeg er en pige der går på 3 g i gymnasiet, og har valg matematik på a-nieavu og det var en fe...

nedladende lære

Hej brevkasseJeg er 14 år og går i 8 klasse. Jeg har en lære som længe har været meget nedladen...

Gymnasie skift, er det overhovedet muligt?

Hej UngzoneJeg står i den ulykkelige situation ikke at vide hvad mine muligheder er. Jeg går lige ...

Smidt ud af gymnasium

Hej brevkasseJeg er en pige på 18 år som snart fylder 19, jeg går lige nu i 2g stx og har 5 uger ...

Skoleskift

hej ungzone Jeg har besluttet mig for at skifte skole og jeg er glad for beslutningen men jeg e...

Nervøs for det sociale og mundtlige på gymnasiet

Jeg er en pige på 16 år som er genert og lider også af social angst (ikke en slem grad), på min ...

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym