Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4592 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2023-04-11T17:41:43: 1

Brevkassespørgsmål

Smidt ud af gymnasium

Indsendt af pige18 år


Hej brevkasse

Jeg er en pige på 18 år som snart fylder 19, jeg går lige nu i 2g stx og har 5 uger til læseferie men jeg er blevet smidt ud.

Jeg tog på gym lige efter 9 klasse men blev nød til at tage 1g om da mit snit var for lavt, så jeg har nu i alt snart gået på gym i 3 år.

Påskeferien er lige slut og jeg ligger nu her tirsdag og er virkelig ked af det, jeg føler mig usikker og som en kæmpe tabere for ikke at kunne gennemføre gymnasium. Jeg havde det godt socialt på gym og føler mig udenfor når jeg ser de andre henne på gymnasiummet. Jeg ved ikke hvad jeg skal tage mig til frem til sommerferien og hvad jeg skal efter sommerferien da jeg ikke havde regnet med jeg ville blive smidt ud af gym og det udelukkende pga for højt fravær de har smidt mig ud, selvom jeg er igang med at blive udret for add. jeg er nervøs for min fremtid og hvad jeg skal stille op, jeg har møde med min uuv vejleder i morgen men jeg synes hun er lidt speciel og useriøs og kun snakker om det hele nok skal gå og jeg mega stærk.

Jeg har ingen anelse om hvad jeg vil arbejde med i fremtiden.

Ved ikke hvad jeg skal stille op, jeg ville bare ønske jeg kunne have bestået 3G.

pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2023-04-19T08:39:35 2
Nicole

 Kære du - tusind tak for at skrive herind. <3

Jeg kan sagtens forstå, at det er en virkelig svær situation at stå i, da de fleste af dine venner garanteret går i gymnasiet. Jeg tænker dog, at I jo sagtens kan ses selvom du ikke går på gymnasiet - du kan jo evt. starte med at invitere dem eller tage initiativ og så er der helt sikkert nogen af dem, der vil gøre det samme. 

Du skal dog for alt i verden ikke bebrejde dig selv for ikke at gennemføre, for gymnasiet er ikke for alle - og heldigvis for det! Der er også brug for diversitet og du har helt sikkert kompetencer, som er guld værd på en anden uddannelse, så det kunne være, at du skulle undersøge, om der er en erhvervsuddannelse, som du synes er spændende? Det er et forsøg værd ville jeg sige!

Du fortæller, at du er igang med en udredning for ADD, så jeg tror på, at der så netop er nogle fagpersoner, der hjælper dig med at finde ud af, hvordan du kan få tilrettelagt din hverdag på en uddannelse. Jeg tror nemlig, at det er virkelig vigtigt, at du finder ud af hvad der fungerer bedst for dig, så du kan få en succesoplevelse med at studere. I forlængelse af dette kan du måske også give gymnasiet et forsøg mere, hvis det virkelig er det du brænder for, men du må få struktureret din hverdag, så den passer til dig og din uddannelse - og det kan din studievejleder, psykolog og andre fagfolk hjælpe med. 

Jeg kan virkelig godt forstå, at du med det du har været igennem, er nervøs for hvad det næste bliver, men jeg er sikker på, at det nok skal løse sig - men det kræver helt sikkert noget arbejde fra din side af. Med hjælp fra både fagpersoner og din omgangskreds, så skal du nok komme i mål med en uddannelse og en hverdag, som du både trives og er glad i.

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du meget velkommen til at skrive herind igen. 

- Nicole <3

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om uddannelse

Problemer med fravær

Jeg er en pige på 17 år, som går på gym (stx). jeg går i 2.g og får læseferie om en måned. j...

Andre alternativer til medicin

Hej,Jeg færdiggør hf hertil sommer, hvor jeg har biologi b og mat b. Jeg er meget interesseret i b...

hvordan talkler man bøller

Jeg er lige gået op i 4.b og nu er der en ved navn M der har slået mig 19 gange i det her skole å...

Gymnasie - Hvad er mine muligheder?

Hej jeg er en pige der går på 3 g i gymnasiet, og har valg matematik på a-nieavu og det var en fe...

nedladende lære

Hej brevkasseJeg er 14 år og går i 8 klasse. Jeg har en lære som længe har været meget nedladen...

Gymnasie skift, er det overhovedet muligt?

Hej UngzoneJeg står i den ulykkelige situation ikke at vide hvad mine muligheder er. Jeg går lige ...

Skoleskift

hej ungzone Jeg har besluttet mig for at skifte skole og jeg er glad for beslutningen men jeg e...

Nervøs for det sociale og mundtlige på gymnasiet

Jeg er en pige på 16 år som er genert og lider også af social angst (ikke en slem grad), på min ...

Droppet ud af efterskole

HejJeg er idag droppet ud af min efterskole på grund af en masse ting men også bare fordi jeg ikke...

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym