Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4361 spørgsmål og givet 6946 svar de sidste 15 år
2023-05-09T20:29:53: 1

Brevkassespørgsmål

Gymnasie skift, er det overhovedet muligt?

Indsendt af pige18 år


Hej Ungzone

Jeg står i den ulykkelige situation ikke at vide hvad mine muligheder er. Jeg går lige nu i 2.g på en stx, men da jeg er havnet i en uheldig klasse påvirker det mig dsv på flere parameter. I min klasse er det udelukkende piger, hvilket betyder rigtigt meget drama, bagtalen og overfladiske venskaber. jeg har nu forsøgt at give det en chance i 2 år, men grundet der ikke sker nogen fremgang på baggrund af at vi har haft lærer og studievejledere indover, er jeg kommet til den beslutning om et gymnasie skift. 

Jeg vil nødig starte min uddannelse forfra, men vil også gerne et sted hen hvor jeg kender nogle og kan støtte mig op af nogen da jeg ved det er hårdt at skulle starte forfra igen. Mit spørgsmål går på om det er muligt at kunne skifte fra en stx (bio-kemi) til en htx (bio teknologi) i 3.g, så jeg ikke skal starte uddannelsen forfra?


pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2023-05-14T04:52:47 2
Nicole

Kære du. Tak for at skrive herind <3 

Årh, hvor er jeg ked af, at du ikke trives i din klasse. Det lyder også som om, at det generelt ikke er et særlig godt klassemiljø, hvis bagtaleri og stridigheder er en stor del af jeres hverdag. Jeg er glad for at høre, at du er i kontakt med din studievejleder og din lærer, da du selvfølgelig ikke skal gå og være ked! 

Jeg må dog indrømme, at jeg ikke kender til reglerne i forhold til gymnasieskift og det tror jeg heller ikke, at de andre rådgivere herinde gør. Men det kan en studievejleder og de kan evt. også sende dig videre, så du kan tale med de rigtige og få svar på dine spørgsmål. Alternativt kan du også kontakte HTX og høre deres studievejledning - måske de bedre kan svare på hvad det vil kræve af dig at skulle skifte retning?<3 

Jeg kender flere, der har skiftet gymnasium undervejs i uddannelsen, så jeg tror at det er en mulighed for dig. Men jeg er som sagt ikke sikker, så jeg synes helt klart, at du skal forsøge at spørge gymnasiet og studievejlederne til råds.

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. 

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om uddannelse

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym