Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2022-01-01T16:57:52: 1

Brevkassespørgsmål

Jeg er ikke glad sammen med mine venner længere

Indsendt af pige15 år


Hej.

Jeg synes det her er virkelig svært at forklare fordi jeg tror ikke at nogen vil kunne forstå det, men jeg vil prøve på det alligevel. I sommers startede jeg på efterskole og jeg var så spændt på et år der ville blive det bedste i mit liv. Det var meningen at jeg skulle få mig en tæt vennegruppe, et sted hvor jeg ville føle at jeg hører til. Jeg havde ikke den bedste tilværelse derhjemme, og var faktisk nede på kun at have én veninde jeg rent faktisk nød at være sammen med, så det var blandt andet også derfor jeg havde brug for en ny hverdag. Jeg har gået der i ca. et halvt år nu, og jeg har nok fået to venner der kan kaldes tætte. Men det er ikke sådan en vennegruppe, men mere to separate veninder, som begge føler de ikke hører til nogen steder (det har jeg snakket med dem om). Jeg er altid sammen med dem en ad gangen, så de to har ikke noget specielt forhold.

Du tænker sikkert, at det ville være helt perfekt hvis os tre så bare kunne starte vores egen lille gruppe, men mit problem er, at jeg ikke føler mig helt tilpas med nogen af dem. Det kan nogle gange være sjovt at være sammen med dem, men for det meste føles det som en byrde eller en pligt at tilbringe tid med dem. Det resulterer så i, at jeg ofte prøver at undgå dem, og snakke med nye på skolen for at danne nye relationer. Men det er som om, at folk allerede har besluttet sig for, hvem de vil være venner med, og derfor føler jeg mig meget bundet til de to, fordi jeg ikke kan få andre. 

Det er også noget jeg har lagt mærke til med andre venner og veninder jeg har/har haft, hvor jeg har anstrengt mig hver gang vi har været sammen. Som sagt så er der kun hende min ene veninde som jeg altid nyder at være sammen med.  Jeg ved virkelig ikke hvorfor jeg har det sådan med mine venner for sådan skal det da ikke være at have et venskab, vel? Og er de så overhovedet mine venner hvis jeg har det på den måde?

Jeg skammer mig på en måde over det, og derfor har jeg heller ikke lyst til at snakke med nogen om det, og især ikke mine forældre, da de tror at jeg har det så godt og jeg synes det er så pinligt at jeg ikke er glad.

Det blev meget langt. Jeg håber det er forståeligt hvad jeg har skrevet

Hilsen mig

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2022-01-02T08:17:14 1
Josefine

Kære dig

Jeg er rigtig ked at læse, at du ikke er glad, og jeg kan virkelig godt forstå dit problem. Først vil jeg lige starte med, at det ikke er pinligt eller noget du skal skamme dig over, at du ikke er glad. Der vil desværre være tidspunkter i ens liv, der er sværere end andre, men det er ikke pinligt. Du må ikke være for pinlig berørt over dine triste følelser til du ikke vil dele dem med nogen, selvom jeg også forstår, det kan være svært.

Jeg tænker det er meget naturligt, at siden du ikke har været så glad derhjemme, virkelig har glædet dig til at prøve noget nyt og helt anderledes, hvor du kunne få nye venner. Jeg kender for mig selv, at hvis jeg sætter forventningerne for meget op til noget, så kan jeg godt gå hen og blive lidt skuffet – og det lyder som om det samme er sket for dig.

Du har stadig et halvt år tilbage af efterskole, hvilket også er god nok tid til at få nogen flere venner, som du kan blive glad for at være sammen med. Prøv at tænke på alt det du sikkert har oplevet de første 5-6 måneder. Jeg er også sikker på, at du har fået en masse andre gode oplevelser ud af efterskolen, selvom du ikke føler, at du har fået de bedste relationer lige nu.

I venskaber kan man godt have op- og nedture, så at du ikke er så glad for dine venner lige nu, betyder det jo ikke, at du ikke bliver det igen om nogen uger eller måneder. Det kan være rart at have nogen at tale med om at man ikke helt føler, man hører til et sted, især hvis de også går igennem det samme. Men hvis det er noget I har snakket alt for meget om, kan det være at det måske er en årsag til at du ikke er så glad for dine venner mere. Nu ved jeg ikke om det er det, der er sket i dit tilfælde, men omgås man med folk, der har mange negative tanker, kan det også påvirke én selv. Det er okay, hvis du fortæller de to veninder at du gerne vil være sammen med nogen af de andre på efterskolen en gang imellem. Hvis de ikke forstår det, må du prøve at skubbe det lidt væk – for det er altså helt okay. Næste gang der er gruppearbejde eller en udflugt, så prøv at hængt dig på nogen andre mennesker. Det er jo en efterskole, så folk er jo også kommet for at lære andre mennesker af kende og være åbne. Det er de færreste mennesker som tænker ”jeg har ikke lyst til have flere venner”, så bare prøv – hvad er det værste, der kan ske?

Du skriver, at du anstrenger dig meget, når du er sammen med din venner, og det forstår jeg godt er hårdt. Jeg tror ikke nødvendigvis det betyder, at du ikke skal være venner med dem, da det kan betyde, at du måske ikke helt hviler i dig selv? Jeg tror, at den anstrengelse man gør sig, kan forsvinde med årene, når man bliver ældre, fordi man automatisk hviler mere i sig selv. Det ved jeg godt ikke hjælper direkte lige nu, men det kan måske være et plaster på såret.  

Du er mere end velkommen til at skrive ind igen

Venlig hilsen

Josefine 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Burde eller burde jeg ikke skifte skole

Hej jeg er en pige på 12 år jeg skal flytte skole nu her selvom der kun er 2 måneder tilbage af s...

Det føles som om mine venner bruger mig

Hej jeg har brug for hjælp med mine veninder det føles som om de bruger mig de snakker altid dårl...

Jeg føler mig udenfor...

Hej ungzone. Jeg er en 12 snart 13 årig pige der har brug for hjælp.Mig og en pige fra min klasse ...

Hvorfor er jeg lav!?

Hejsa ungzone Jeg er måske ikke lige den højeste pige i verden og det kan mine venner godt li...

Alene

HejEn af mine venner flytter klasse på mandag, d 10.. En anden af mine venner skal på efter skole ...

Skal jeg tilgive ham?

Hej, jeg var til fest igår sammen med nogle af mine nærmeste drenge venner, senere på aftenen slu...

Fuckede op....

Hejsa :) Jeg lavede en tiktok video, med nogle fra min klasse. Jeg brugte billeder af dem, men ...

Alkohol og det sociale i gymnasiet

Hej. Jeg er en pige på 18 år og jeg går i 1.g på gymnasie. Ligesom på mange andre gymnasie...

En af mine venner er det, som jeg vil kalde deprimeret.

Hej UngzoneJeg har en af mine gode venner, som har det rigtigt dårligt. Han er 15 år. Jeg har før...

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym