Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2019-09-29T05:00:33: 2019-09-30T17:51:23: 2

Brevkassespørgsmål

Flytte ud af nuværende lejlighed

Indsendt af pige19 år


Hej,

Jeg har et dilemma angående min nuværende boligsituation. Pt bor jeg sammen med min søster i en lejlighed, hvor vi har boet sammen i godt og vel 4-5 måneder. 

Men mit problem bunder i at jeg ikke føler mig tilpas/hjemme. Det har aldrig været min plan at skulle bo sammen med min søster eller andre fra familien, når jeg regn faktisk var flyttet hjemmefra. Men før jeg så mig om, blev det en realitet.

Min søster og jeg har aldrig været tætte, og inderst inde ved jeg at den rigtige beslutning for mig selv er at flytte. Jeg har brug for lidt afstand fra min familie og lærer mig selv bedre at kende. Jeg har brug for ikke at sidde fast i rollen som lillesøster og bare få den frihed jeg har brug for. 

Men det er stadig svært og jeg er bange for at såre hende. 

På den anden side ved jeg heller ikke hvor jeg skal flytte hen. Der er så mange muligheder, og når jeg først har smidt bomben om, at flytte væk fra min søster, regner jeg ikke med at kunne flytte tilbage, hvis det nye sted ikke fungerer. 

Håber at i har nogle mulighed / svar

pige
Flytte hjemmefra

Flytte hjemmefra

Se flere

Besvarelser

2019-09-30T11:16:52 1
Michelle

Hej med dig

Det lyder til at du har gjort dig en masse overvejelser i forhold til det med flytningen. 
Jeg synes at du skal springe ud i det, men måske først lige finde ud af hvor du vil flytte hen, inden du siger det til din søster. 
Jeg kan godt forstå at du er bange for at såre din søster, men jeg tænker at hvis du sætter dig ned og fortæller hende det som det er, ligesom du har skrevet det her ind til os, så vil jeg tro at hun godt kan forstå det. 
Jeg kan desværre ikke give dig så mange andre råd, end planlæg hvor du vil flytte hen og få styr på det først og så ellers tage en god samtale med din søster om det. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar og du er altid velkommen til at skrive her ind igen. 

De bedste hilsner 

Michelle :-) 

2019-09-30T14:06:22 1
Regitze

Hejsa,


Jeg vil lige starte med at rose dig for at lytte til dig selv, og mærke efter, hvordan du har det med den situation, du befinder dig i. Godt gået!

Jeg kan godt forstå du ikke har lyst til at gøre din søster ked af det, men samtidig er det rigtig vigtigt at tænke på sig selv og sit eget velbefindende. Hvis du kan mærke det rigtige for dig er at flytte væk og bo for sig selv, så synes jeg du skal gøre det. At du har brug for at lære dig selv bedre at kende, og har lyst til at være selvstændig, er der ikke noget galt i - det er helt naturligt at få det sådan, når man er ved at blive voksen. 


Måske du kan fortælle din søster om disse ting? Du behøver ikke nødvendigvis at påpege, at du ikke føler I er så tætte, men det er helt okay at fortælle hende om dine tanker og behov for at gøre noget andet. Og så holde fast i, at det er fordi du har lyst til at være for dig selv og lære dig selv bedre at kende. 


I forhold til de mange muligheder du har, kan du måske starte med at kigge lidt efter en lejlighed som ligger indenfor dit budget og dine ønsker, og se, hvilke muligheder du har. Dette kan man gøre på en masse forskellige hjemmesider, alt efter hvor man bor i landet.

Jeg håber du finder på en løsning, som gør dig glad. Jeg håber du kunne bruge svaret, og ellers er du altid velkommen til at skrive ind til Brevkassen igen. 


Mange hilsner fra Regitze 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

".. jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget."

- Anonym