Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4411 spørgsmål og givet 7011 svar de sidste 15 år
2020-10-12T06:13:17: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg vil gerne have mit eget

Indsendt af pige16 år


Hej. Jeg har det problem at jeg gerne vil flytte hjemmefra, men jeg kun er 16 (meget snart 17) Min mor vil nok ikke lade mig flytte ligemeget hvor klar jeg er, hun regner med at jeg bliver for evigt. Mine forældre er skilt og jeg ser ik meget til min far, så han bliver ik et problem i denne sammenhæng. 

Hvis jeg får lov til at flytte kommer jeg ik til at bo alene, jeg kommer til at bo med min bedste veninde, og delvist min kæreste. 

Mit spørgsmål er om det er muligt at flytte hjemmefra som 17 årige uden samtykke når der ikke er de store problemer i hjemmet, andet end jeg ikke kan overskue at bo der mere.

pige
Flytte hjemmefra

Flytte hjemmefra

Se flere

Besvarelser

2020-10-12T06:46:06 1
Line

 Hej du

Jeg vil råde dig til at tænke dig godt om.

Det er bestemt ikke billigt at bo ude. Der er regninger, husleje og budgetter der ville være en god ide at have styr på - og en god idé at have et arbejde hvor du har en del timer.

Disse praktiske ting kan godt være svære at have styr på allerede i din alder, og hvis du har en mor der ikke vil have du flytter endnu og i ingen problemer har, så synes jeg du burde fortsætte med at bo hjemme og nyde at du ikke skal tænke på at betale alt selv, endnu.

Vent i hvert fald til du er 18 år og din mor evt. ikke har noget imod det længere, så kan hun hjælpe dig med at flytte engang og hjælpe dig med at få styr på alle de praktiske ting, som der altså er forbundet med at flytte hjemmefra og bo ude.

Du kan altid bruge din tid ekstra meget på venner og kæreste, så du evt. ikke føler du er så meget hjemme, fordi du er ude med dem - og så kan det være du bedre kan overskue at vente lidt endnu.

Håber mit råd var til hjælp - ellers er du meget velkommen til at skrive herind igen :-)

M.v.h. Line

2020-10-14T09:41:12 1
Marissa

Hejsa

Det er helt forståeligt, at du er ivrig efter at flytte hjemmefra, hvis du føler, at det er svært at overskue at blive boende. Det kan være udfordrende at finde en god dynamik med en forælder, især når man er teenager. Det er dog problematisk at flytte hjemmefra, når man er under 18 år og ikke har sine forældres/værges tilladelse. Hvis begrundelse mest beror på, at det er svært at overskue at blive boende, så er der desværre lovmæssige aspekter, der gør, at du er nødt til at blive boende hos din mor, indtil du er myndig. 

Du kan måske i stedet prøve at betragte det næste års tid, indtil du fylder 18 år, som en periode, hvor du kan få nogle seriøse snakke med din mor og få sagt fra overfor de ting, der gør det svært at overskue at bo hos hende. Det kunne både være godt for hende at få et dybere indblik i, hvorfor du ikke er tilfreds med at bo hjemme, og det kunne være godt for dig at få tænkt over og sat ord på præcis, hvad der forhindrer dig i at være glad.  

Du kan eventuelt også prøve at snakke med nogen om det; en lærer/studevejleder, et andet familiemedlem eller en ven, som måske kan hjælpe med, hvordan du bedst kan prøve at få din mor til at forstå, hvordan det kan blive gjort rarere hjemme hos jer. 

Jeg håber mit råd kan hjælpe en smule, og at du finder en løsning, du kan være tilfreds med!

-Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps. I gør et fantastisk arbejde! Tak for det"

- Anonym