Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4411 spørgsmål og givet 7011 svar de sidste 15 år
2020-01-01T17:04:39: 2020-01-06T08:12:08: 1

Brevkassespørgsmål

Flytte hjemme fra sm 17 åring?

Indsendt af dreng17 år


Hej


Jeg er 17 åring dreng, der bor sammen med min mor og storbror på Fyn. Jeg kan slet ikke kommuniker med min familie overhoved. Det er nok et lidt typisk problem hos drenge på min alder, men sådan er det ikke hos mig. Hver gang jeg prøver at snakke med dem, gider de sket ikke lytte til mig på nogen punkter. jeg gøre mit bedste for ikke at svigte min familie overhoved, og gøre dem glade/stolt.


Jeg prøver tit at gøre ting for/hjælpe dem som mest muligt. Jeg gøre altid mit bedste, og kun mit bedste selv om det kan være hårdt, men det eneste jeg får tilbage er "du ikke god nok", "det kunne du gøre bedre", "du ikke det værd" og flere nedladende ord, der får mig helt ned. 


Af de grunde, og nogle par andre grunde er jeg gået ned med stress/depression.


Jeg er også skabsbøsse, og har ikke haft modet til at springe ud for dem overhoved. De sidder tit og snakker om hvor skuffende, uværdig osv. de for nogle mennesker, hvilket rammer mig dybt, og giver mig mindre lyst til at være her.


Så har tænkt over det meget længe, og kom til en beslutning af at jeg gerne vil flytte hjemmefra. Jeg ved at jeg skal bliv enig med mine forældre om at jeg kan flytte hjemmefra, og hvis ikke så skal jeg videre i systemet. Men jeg kender ikke alle mine rettigheder. 


Lige nu er jeg på en uddannelse, og skal til at tage mine eksamener på GF1, men fordi jeg ikke kom ind på den uddannelse jeg gerne ville, tager jeg et sabbatår så jeg kan få noget erfaring. Jeg ved at jeg kan få lidt boligstøtte og lidt hjælp af kommunen osv., men jeg ved bare ikke hvor meget jeg kan få og hvordan. 

Tak på forhånd 


MVH.

Depression kid 


dreng
Flytte hjemmefra

Flytte hjemmefra

Se flere

Besvarelser

2020-01-03T04:54:08 1
Gustav

Hey du!

 

Hvor er det godt, at du skriver og beder om hjælp. Det lyder virkelig ikke som en rar situation, som du står i. Vi vælger desværre ikke vores egen familie.

 

Du spørger ind til dine rettigheder i forhold til at skulle flytte hjemmefra, når du er under 18 år. Jeg har ikke selv lige styr på det område, men jeg ved, at det er socialforvaltningen i din kommune, som du skal have fat i. De kan hjælpe dig med, hvad dine muligheder er og hvilke handlinger, der skal foretages.

 

Jeg bliver dog bekymret for, om det er den rette løsning. Dermed ikke sagt, at der ikke skal gøres noget med din familie, men det er ikke bare peace of cake at flytte hjemmefra. Der står man virkelig alene med alt, og det kan være hårdt, når du samtidig døjer med stress og depression. Derfor vil jeg bare gerne forslå, at du overvejer at se, om du og din familie ikke kan få noget hjælp til den dynamik, som ikke ser ud til at fungere. Det vil også være socialforvaltningen, der kan hjælpe dig med det.

I relation til dette, så vil jeg anbefale at du tjekker Headspace ud: https://www.headspace.dk/. Det er et sted, hvor du kan komme og snakke med frivillige unge. Du kan snakke om dine problemer med din familie, men det er også et sted, der vil kunne hjælpe dig med at finde ud af, hvad dine rettigheder er ift. At flytte hjemmefra og hvad der skal gøres.

 

Du skriver også, at du er bøsse og ikke kommet ud af skabet endnu. Det er også en stor stress faktor at gå med. Har du overvejet at mødes med nogle ligesindede? Det kunne give dig noget godt at mødes med andre unge, der selv står eller har stået i den situation, som du står i. Jeg vil virkelig råde dig til at tjekke AURA ud: https://lgbtungdom.dk/aura.

 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :) Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for en super dejlig brevkasse"

- Anonym