Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2020-08-12T07:32:50: 2

Brevkassespørgsmål

Forvirret

Indsendt af pige17 år


hej... jeg har nogle slemme problemer imellem min mor og jeg. Det som om jeg ikke kan gøre noget godt. Jeg lyver en del (for at undgå skæld ud), jeg lytter ikke altid efter og min mor har nu sagt jeg skal flytte ud (I en fart). 

Jeg skal lede efter et kollegie eller en lejlighed i Svendborg, men pengene er der ikke rigtig. Jeg arbejde i en dagligbare butik og får omkring 2000-3000 kr om måneden. Jeg er også under 18 og kan derfor ikke få SU. 

3000 kr om måneden er ikke meget at leve for hvis huslejen næsten er 3000 kr. 

Er der mulighed for at få hjælp af kommunen til økonomisk støtte?

Kan man søge SU før man er 18 år?

Hvordan finder jeg et kollegium på så kort tid?

Jeg går på HHX og er derfor også under uddannelse.

Jeg hader ikke min mor, men vi har ikke alt for mange år stødet på hinanden. HÅRDT!. Vi skændes, Jeg tager mad fra skabe når jeg er sulten, som jeg ikke må uden at spørge. Og især pga corona har det været svært at undgå hende, når jeg ikke må tage nogen steder hen (selvom jeg tit gør det)

Så spørgsmålene er egentlige om jeg kan få økonomisk hjælp, om jeg kan få terapi mod mit problem med sandheden og om jeg kan få hjælp til at lære om økonomi, budget m.m 

pige
Flytte hjemmefra

Flytte hjemmefra

Se flere

Besvarelser

2020-08-12T06:49:35 1
Line

 Hej du

Jeg forstår 100% godt din forvirring om det hele - er ked af at høre det med din mor.
Èn ting ved jeg, og det er at man kan søge om noget der hedder boligstøtte, hvor alt efter ens situation kan få nogle penge fra kommunen. Så det kunne du med fordel kigge lidt på.

I forhold til økonomi/budget, så prøv at spørg en anden voksen person du føler dig tryg ved omkring de ting du er i tvivl om.
Ellers ved jeg, at der er mange apps man kan downloade, hvor man meget nemt kant opstille et budget for de penge man har til rådighed osv.

Ellers så prøv at tag en snak med din mor - fortæl hende, at du ikke ved hvad du skal gøre og du ikke har lyst til at flytte ud og heller ikke tror det ville kunne fungere. Du er som sagt under 18 år.

Se om ikke at du kan lade være med at gøre de ting som hun bliver sur over og vær lidt sød - så kan det være en samtale omkring dette her flyder lidt bedre og hun måske selv vil hjælpe dig - eller lade dig blive boende.

Håber mit råd er til hjælp, ellers er du meget velkommen til at skrive herind igen. :-)

M.v.h. Line

2020-08-13T02:00:14 1
Veenuha

Hej med dig

Det virker til at din mor og dig har nogle problemer og jeg synes du skal forsøge at tale med hende omkring det i stedet for at undgå hende. Få sat ord på hvad der irriterer dig og hvordan det får dig til at føle, så er jeg sikker på at din mor vil forsøge at forstå dig. På den anden side lyder det heller ikke rart, hvis konflikterne har stået på længe og at du bliver påvirket af det. Jeg kan godt forstå at du gerne vil komme væk fra konflikterne og din mors kontrol derhjemme. Når du er under 18 og ikke trives hjemme, er det Børne- og familieafdelingen i kommunen, der skal hjælpe med at finde en løsning. Sagsbehandleren kan hjælpe dig med at finde et bosted, hvor man vurderer du trives bedre. Dog er der kun et år til du fylder 18, så hvis du kan, vil det hjælpe at vente et år, da du på den måde både får SU og kan leve af din månedsløn samt flytte hjemmefra. 

Dog synes jeg du skal ringe til kommunens Børne- og familieafdeling, så du kan høre, hvad sagsbehandleren vil råde dig til, og hvilke muligheder, du har. Det kan nemlig være forskelligt fra kommune til kommune og du kan finde nummeret på kommunens hjemmeside. Hvis du i første omgang ønsker at være anonym, kan du også henvende dig til Den anonyme Ungerådgivning i kommunen. 

Jeg håber, at du finder en god løsning

Hilsen Veenuha

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym