Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-02-28T18:02:10: 2

Brevkassespørgsmål

Tampon i urinrøret

Indsendt af pige13 år


Er det muligt at sætte sin tampon op i urinrøret? Jeg tror jeg kom til at gøre det, for da jeg hev den ud kom der også tis med ud. 
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2022-03-01T09:45:45 1
Signe

Kære du. 

Jeg har forsøgt at google mig frem til, om det er muligt at sætte sin tampon op i urinrøret, og det svar, jeg er nået frem til, er, at det ville kræve en utroligt lille tampon, da indgangen til urinrøret er meget småt. Jeg tror derfor ikke, at det har været tilfældet :) 

En af grundene til, at der kan have kommet urin ud, da du hev din tampon ud, kan være, at du har tisset, imens du har haft din tampon oppe. Der kan nemlig være kommet urin på tamponsnoren eller det yderste stykke af tamponen. Dette er meget normalt, og du skal derfor ikke frygte, at der er noget galt, eller at du har placeret din tampon et helt forkert sted :) 

Hvis du gerne vil være sikker på, at du placerer din tampon rigtigt, kan du eventuelt spørge din mor, søster eller veninde, om hun vil vise dig, hvordan man gør. Ellers er der også mange fine videoer på YouTube, hvor de forsøger at komme med en guide til, hvordan man placerer den bedst muligt :) Libresse, der producerer bind, har også lavet denne skriftlige guide: https://www.libresse.dk/myter-fakta/livet-med-menstruation/hvordan-bruger-man-tampon/

Jeg håber, at du kunne bruge svaret til noget - ellers er du altid velkommen til at skrive herind igen. 

Mange hilsener

Signe 

2022-03-02T04:30:51 1
Nicole

 Kære du. Tak for at skrive herind. :-)

Urinrøret er et meget lille hul og et snævert rør, så jeg tror simpelthen, at det er fysisk umuligt. Men derfor kan det godt ske, at der løber noget væske/slim med ud, som enten kan være udflåd eller urin, hvis du hurtigt har hevet en tampon ud. Men urinrøret og skeden er to forskellige ting og der er en del afstand imellem de to, så det skal du ikke være bange for. :-)

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om krop og sundhed

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym