Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2013-05-02T23:28:15: 2

Brevkassespørgsmål

Seriøs overvægt! Hjælp!


Jeg er en ung pige på 17 til sommer jeg har et kæmpe problem
jeg tager på af ingen ting :'(

Jeg spiser sundt og træner dagligt for at tabe mig og har været på forskellige diæter osv. har været der hvor man bare siger stop til at spise som en slags spiseforstyrrelse men ingenting virker!
ligemeget hvad jeg spiser/drikker (må ikke drikke vand på grund af vandallergi) så tager jeg på af alt

Jeg har lyst til at give op for ved seriøst ikke hvad jeg skal gøre eller hvem jeg skal kontakte
jeg har været hos min læge for at høre hvad jeg skal gøre men har siger jeg ikke er tyk men jeg er 155 og jeg vejer 59,9 hvis jeg vejer 60kg så jeg overvægtig
så han vil ikke hjælpe mig har i TheLove ikke nogle råd som hverken er diæt eller noget for det virker ikke
Men nogen jeg kan kontakte eller nået? :'(
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2013-05-12T22:17:48 1
Majbrit
Kære anonym.

Jeg synes ikke du skal bekymre dig så meget. Jeg ved ikke om du har været inde og tjekke hvad din BMI er, men hvis du vejer 59,9 og er 155 cm, så burde du ikke være bekymret. Det er ganske normalt. Hvis du virkelig ikke kan acceptere det, så synes jeg du skal prøve at gå til en ny læge, som måske kan tale med dig om hvad du skal gøre ved det, og evt. give dig nogle gode råd. 
Jeg ved godt det kan være svært at elske sin krop, men jeg synes du skal prøve hver morgen når du står op, og sige til dig selv "jeg er smuk som jeg er" imens du ser dig selv i spejlet. Det kan faktisk hjælpe dig til at få en smule mere selvtillid. 

Hvis du har brug for at tale yderligere om det, er du hjertelig velkommen til at kontakte mig. 

Kærlig hilsen Majbrit Gensch
2013-05-14T20:44:12 1
Cæcilie

Kære anonyme, 

Det lyder som om det går dig rigtig meget på, og det kan jeg godt forstå, hvis du prøver og prøver, men intet hjælper.

Nå du siger at du er overvægtig hvis du vejer 60 kg, henviser du sandsynligvis til en BMI test. Her er det vigtigt at du husker på at en BMI test kun er vejledende! Det er nemlig forskelligt hvor store muskler hver person har, hvor tykke/tunge knogler osv. Hvis du træner dagligt, har du sandsyneligvis store muskler (ikke at man nødvendigvis kan se dem som sådan). De muskler vejer også en del. Men BMI testen ved ikke at det er musklerne der vejer, og ikke fedt. Derfor kan man ikke sige at du er overvægtig hvis du tager 100 g. mere på.

Men hvis du selv mener at du har et vægt problem, ville jeg enten taget til lægen igen, og måske tage en forældre med, som kan presse lidt på, da voksne ofte bliver taget mere seriøst (desværre). Og så er det bare at blive ved. Alt ting tager tid, og især vægttab tager tid. Det tager mange måneder.


Jeg håber at du kunne bruge mit svar, og at du finder en løsning.
- C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym