Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2013-05-30T21:35:22: 2

Brevkassespørgsmål

Rød


Hej, jeg er en pige på tretten et halvt, der har det her problem. Min tissekone er helt rød!
Altså de yderste læber et ikke, men alt inden i er. Nu har jeg jo aldrig set hvordan det skal se ud, men jeg er bange for at jeg har svamp eller lignende. Hvis det er tilfældet, ved jeg ikke hvad jeg skal gøre. Jeg tør ikke snakke med min mor om det, for så bliver jeg meget genert, og synes at det er akavet.
Please hjælp!!
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2013-05-31T17:26:39 1
Amalie
Kære bekymrede pige,

Jeg tror ikke du skal være bange for, at der er noget galt med dig. 
Symptomerne på skedesvamp er kløe og svie i skedeåbningen. I tilfælde af, at du har dette, synes jeg du skal snakke med din mor. Jeg kan godt forstå du bliver lidt genert, men ser man lidt mere sort og hvidt på det, er det vel ikke så meget værre, end at skulle fortælle sin mor, at man har ondt et andet sted på kroppen, fx. i maven.
 
Håber mit svar var dig behjælpeligt.

Mvh
Camilla Petersen
2013-06-04T11:29:36 1
Charlotte
Hej,

Jeg forstår godt at du er nervøs. Normalt skal en skede være lidt "rød" inden i, sådan ser den ud. Men den skal altså ikke være meget rød, sådan tomat rød. Nu kan jeg jo af gode grunde ikke se hvordan det ser ud, men du kan jo google det lidt? Hvis din skede samtidig også klør, svier eller lugter grimmere end normalt, så vil jeg anbefale dig at gå til din læge. Man kan altid gå til lægen uden at ens forældre ved det, de har nemlig tavshedspligt, men jeg tror da at din mor gerne ville vide hvis der var noget i vejen :) Desuden skal du huske at du altid kan bede om en kvindelig læge hvis du hellere vil have det. Din læge kan altid hjælpe hvis du er i tvivl :)

Jeg håber det hele går godt
Charlotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym