Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2013-07-05T11:04:51: 1

Brevkassespørgsmål

Brystvorter vokset efter abort


Jeg skriver herinde, fordi jeg simpelthen er for flov til at snakke mere om dette emne med folk, jeg kender.

I december 2012 blev jeg udsat for overgreb og fuldbyrdet voldtægt på vej hjem fra arbejde. Jeg var på p-piller, så min læge rådgav mig til, at en fortrydelsespille ikke var nødvendig. Alligevel sker det utænkelige og forfærdelige, at jeg er blevet gjort gravid af min voldtægtsmand. Det var et levende mareridt for mig. Jeg går egentligt ikke ind for abort, men jeg kunne mærke, at jeg ikke kunne rumme det liv, der voksede inde i mig. Det var en lang og svær beslutningsproces, men i 10. uge fik jeg foretaget en kirurgisk udskrabning, altså en abort.

Siden da har jeg taget cirka 10 kg. på. Jeg kan mærke på min krop, at den ikke kan komme sig, og det kan jeg heller ikke rent mentalt, selvom jeg går til psykolog hver 14. dag.

Mit spørgsmål kommer til at lyde banalt.

Jeg har lige fået en kæreste, som jeg er utrolig glad for. Han ved, hvad jeg har været igennem, og han støtter mig meget. Vi har ikke haft sex endnu, men vi har haft en masse forspil. Jeg er ikke rigtigt klar til, at han skal se mig nøgen, fordi min krop har forandret sig så meget. Især mine brystvorter. På de 10 uger nåede mine bryster at vokse rimelig meget. Mine brystvorter har udvidet sig, og efter jeg selv har taget 10 kg på, er det ikke ligefrem blevet bedre.

Kan I fortælle mig, om de bliver mindre af sig selv, hvis jeg taber mig? Eller er den eneste måde, de kan blive mindre på at få dem opereret?

Før voldtægten havde jeg, hvis jeg selv skulle sige det, ret flotte, runde og faste bryster. Så selvom mit spørgsmål måske virker fjollet, så er det noget, jeg tænker en hel del over. Jeg håber inderligt, at I vil svare mig og hjælpe mig!

Vh
Emilie, 21 år
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2013-07-09T19:53:52 1
Cæcilie

Kære Emilie, 

Jeg er rigtig ked af at høre om overgrebet, og jeg håber det bedste for dig i fremtiden!

Jeg har ikke før hørt om, at brystvorten skulle blive mindre når man taber sig. Men det betyder bestemt ikke at det er udelukket at den kan gøre det. Der er sikkert mange faktorer der spiller ind. 

Mit råd ville være at du skal gå til egen læge og snakke med ham/hende. De ved helt sikkert meget mere om det end du og jeg.

Nogen gange er den slags operationer gratis, fordi det ikke bliver set på som et kosmetisk indgreb, fordi det går dig meget på. Jeg kunne også forestille mig at de har et andet syn på det, fordi de voksede i takt med at du blev ufrivilligt gravid efter et overgreb. Der er altså nok en god chance for at du kan få et gratis indgreb der kan mindske dine brystvorter igen, hvis det altså er den vej du ønsker at tage.

Hvis du ikke har lyst til at tage til lægen, kan du jo prøve at tabe de 10 kg, og se om det hjælper. Hvis det da ikke har hjulpet, kan du gå til lægen.


Jeg håber at du får det godt med dine krop igen, og kommer dig over overgrebet.

Venligst C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Det er mega fedt det i gør, og jeg ved med sikkerhed hvor mange børn i hjælper <3"

- Anonym