Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6351 svar de sidste 13 år
2013-07-30T22:54:13: 2

Brevkassespørgsmål

Kræft????


Hej :-)
Jeg skriver fordi jeg igår mærkede en lille slags knude(Tror jeg) midt i højre bryst og er på størrelse med en lille ært. Den gør ikke ondt men er bare super bange for at det kunne være kræft :-(
Jeg har flere steder læst at når man er under 30 år bør man ikke være bekymret... Men desværre så læser jeg også at det kan gå i "arv". Min mor blev for et år siden erklæret rask for netop brystkræft :'(
Jeg ved at i sikkert bare vil skrive jeg skal gå til lægen men hvordan skal jeg få det sagt til min mor.. :-(
Tror i det kunne være rigtige symptomer eller bekymrer jeg mig for meget.

Hilsen mig :-)
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2013-08-01T11:22:12 1
Charlotte
Hej :)

Du har helt ret i vi "bare" vil råde dig til at gå til lægen. Faktisk vil jeg sige at du skal. Hvis man er bange for at man kan have en alvorlig sygdom så skal man altid gå til lægen.
Du skal også huske at tænke på at det jo ikke nødvendigvis er kræft - der findes jo ondartede og godartede knuder, og langt de fleste er godartede. Har du prøvet at føle om du også har det i den anden side? For det kunne jo også være noget helt normalt.

Jeg er 100% sikker på at din mor gerne vil vide hvis der er noget galt - og især dette. Sæt dig ned med hende og fortæl hende hvad du har følt, måske kan hun endda hjælpe med at udelukke nogle ting. 

Jeg kan ikke udelukke at det er kræft - men jeg synes du ikke skal bekymre dig for meget når du nu ikke ved hvad det er endnu. Det er dumt at bruge livet på at bekymre sig over noget som ikke er.

Held og lykke,
Charlotte
2013-08-05T13:57:23 1
Cæcilie

Kære Anonyme,

Det kan være rigtig rigtig skræmmende, og jeg kan godt forstå hvis det gør dig bange og forvirret!

Bryskkræft er noget man skal tage meget alvorligt! Derfor er det ekstremt vigtigt at du fortæller dig mor, at du har fundet noget i dit bryst, som du kan være bange for ville kunne være en kræftknude. Da hun selv ved hvordan den slags føles, kan hun prøve at mærke den, og hjælpe dig med at tage til lægen for at få den tjekket 100 %!

Det eneste du kan gøre er at involvere din mor hurtigst muligt! Det er også vigtig for hende at vide at du føler at du kan gå til hende, hvis du føler at der er noget galt. 

MEN! Slå også koldt vand i blodet! Det er slet slet ikke sikkert at det er noget som helst! Så du skal ikke gå og være bange for at det er brystkræft. Men det er meget vigtigt at du involverer din mor, og at i tager sammen til lægen og får det tjekket hurtigst muligt!

Jeg ønsker dig al held og lykke, og håber at du får fortalt din mor om knuden, så hurtigt som muligt, så du kan få det ud af verden!

Venligst C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

".. jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget."

- Anonym