Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2013-10-10T17:01:08: 2

Brevkassespørgsmål

Overvægtig


Hej thelove!
Jeg er 13 år gammel, 174 cm og vej cirka 81 kg. Jeg vil virkelig gerne tabe mig da jeg bruger M voksen størrelse i trøje, og pænt store bukser om livet da jeg har 3 deller, og KÆMPE lår. Hvad kan jeg gøre for at tabe mig? Jeg spiller fodbold på A niveau, og cykler for det meste til og fra skole! Nogle tips til yderlig motion, muligvis en kostplan jeg kan følge eller nogle tips om kalorier osv. Tror en normal vægt for mig vil være 65-68 kg. Så skal lige smide 12 kg.
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2013-10-13T17:43:45 1
Charlotte
Hej Kasper

Jeg er jo ikke ekspert i hvordan man taber sig, men som du selv siger er det vigtigt at spise rigtigt og dyrke motion. Det er en rigtig god ide og jeg kan godt forstå at du gerne vil tabe dig - men du er jo heldigvis ikke voldsomt overvægtig. Jeg kan ikke rigtig gøre andet end at sende dig videre. Som sagt er jeg ikke ekspert og kan derfor ikke ligge en kostplan/motiosplan til dig. Men mit råd er 1) snak med dine forældre om det - hvis du har brug for kostomlægning skal de jo også hjælpe til, 2) Snak med din læge, han/hun vil måske kunne hjælpe dig med at lave kostplan eller give dig råd til hvor du kan henvende dig for at få en (evt. en diætist), du kan også søge lidt på nettet - her ligger mange gode råd men også dårlige så vær opmærksom på hvor det kommer fra.
Jeg håber det kunne hjælpe lidt :)

Fra Charlotte
2013-10-16T08:51:58 1
Victoria

Hej,

Først vil jeg lige pointere, at eftersom du er så "høj" som du er, er du absolut ikke overvægtig! :-) Men hvis du gerne vil tabe dig, er der en masse ting du kan gøre. I sidste ende handler det jo om at have det godt med sig selv.

Det vigtigste er at spise sundt og varieret, samt at dyrke ½-1 times motion om dagen. Det lyder som om du har styr på den fysiske aktivitet, og hvis du mangler inspitation til en kostplan, foreslår jeg du henter Anne Bechs kostplan. Anne Bech er en slags "kost og sundhedsguru", som har hjulpet en masse kendte mennesker til at komme i deres livs form - og det virker rent faktisk :-) Hent den her: http://www.altfordamerne.dk/sundhed/artikler/fa-anne-bechs-kostplan/

Følg kuren med måde, og lad det ikke tage overhånd - det er mit bedste råd til dig. Held og lykke med det hele!

Mvh Victoria

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym