Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2013-11-23T23:22:11: 2

Brevkassespørgsmål

Mine bryster hænger


hej
Jeg er en pige på 15 år som HADER sine bryster. Lige siden jeg begyndte at få bryster, har det altid været min brystvorte (Eller den røde hud omkring brystvorten), som voksede først, ikke huden omkring.
Idag har min brystvorte (huden omkring) en diameter på ca 6 centimeter, og jeg ved ikke om det er normalt.. Iøvrigt hænger mine bryster også lidt meget, og min KÆMPE brystvorte får dem til at se ud som om de hænger endnu mere..
Her er lidt fakta om mig:
- Jeg går til sport 2 timer om ugen (med sports bh)
- Jeg fik min menstruation får 2 år siden
- Jeg sover ikke med bh om natten
- Jeg bruger 75C i bh skål
- Jeg må nok sige, at jeg ikke er den mest ranke, altså jeg har tendens til at synke sammen, især når jeg sidder ned
- mine blodårer er virkelig tydelige på mine bryster
- jeg har ret mange strækmærker

Her er mine spørgsmål:
- er det normalt at have sådan en stor brystvorte?
- kan man gøre noget ved hængebryster, fx træning (hvis ja, kan du foreslå en træningsart?)
- kan man gøre noget ved sin store brystvorte?
- Kan en stor brystvorte skabe konsekvenser i fremtiden for mig?
- jeg har virkelig mange strækmærker, men jeg har prøvet et produkt imod strækmærker (BioOil), men det virkede ikke. Kan du foreslå en anden metode imod strækmærker?

tak på forhånd

Mig
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2013-12-01T17:46:45 1
Charlotte
Hej Emma,

Jeg synes ikke umiddelbart at det lyder som om der er noget galt med dine bryster. Alle kvinder har forskellige bryster og sådan er det bare. Derfor vil jeg også sige at du ikke skal bekymre dig om at dine brystvorter er "store"(hvis de da overhovedet er det i forhold til andre), for jeg tror ikke du er den eneste. Jeg tror heller ikke sådan lige man kan gøre noget ved det, men det er i hvert fald ikke farligt og får nok ikke nogen betydning for dig som sådan.
Bryster er jo lavet af fedt(selvom vi helst ikke vil indrømme det ;P) og derfor kan træning ikke hjælpe voldsomt meget. Jeg har fundet et link som kan hjælpe dig lidt og ellers findes der flere gode links hvis du søger på www.google.dk
http://iform.dk/traening/spoergsmaal-om-traening/hvordan-undgaar-jeg-slappe-bryster

Jeg vil godt sige at der er godt du ikke sover med bh om natten - brysterne har godt af en pause. Desuden er det også godt at du bruger sports BH når du dyrker sport da det kan gøre ondt uden.
Når ens hud ikke kan følge med når noget vokser opstår strækmærker. Der findes mange produkter som hævder de kan fjerne dem, men jeg kender endnu ingen som har haft succes. Strækmærker vil blegne med tiden og kan tilsidst næsten ikke ses. 


Jeg håber det kunne hjælpe lidt!
De bedste hilsner og ønske om held og lykke fra Charlotte
2013-12-03T20:25:01 1
Jeanette

Hej J

Tak for dine spørgsmål. Du er 15 år og derfor kan dine bryster sagtens nå at ændre sig meget endnu. De kan ændre sig lige så stille hele livet igennem, men specielt i de næste fem års tid. Det må du huske på. Du spørger om det er normalt at have en stor brystvorte. Et hurtigt svar vil være: Nej det er det ikke hvis du kigger på diverse side 9-piger, modeller og generelt kvinder i mediebilledet. Men det billede afspejler ikke virkeligheden, så det rigtige svar vil være: Ja det er fuldstændig normalt, dette ses ved bare at kigge rundt i de diverse omklædningsrum hvor kvindekroppe, som ikke er blevet retoucheret, findes. 

Bryster er lige så forskellige som kvinder er og jeg kan forsikre dig om, at din fremtidige kæreste vil elske dem præcis som de er – specielt hvis du også selv lærer at elske dem. Til det andet spørgsmål: Du kan desværre ikke træne dine bryster til at have en anden form, bryster består meget af fedt og har som sådan ikke nogen muskler. Dog kan du træne de muskler som ligger inde bag dine bryster ved eksempelvis at lave armbøjninger, og andre øvelser til brystmuskler, og på den måde kan det måske have en lille effekt. Mht tredje spørgsmål kan du ikke gøre noget for at få din brystvorte mindre og det er der heller ikke grund til – læs gerne mit svar til første spørgsmål igen. Og nej, størrelsen på dine brystvorter kan ikke som sådan skabe nogle konsekvenser for dig, hverken i et sexliv, ved amning eller andet. Jeg har desværre endnu ikke hørt om nogen ”vidundermidler” i form af diverse creme og har derfor ikke kendskab til noget der kan fjerne strækmærker. Jeg kan kun anbefale at dyrke idræt (med en god, støttende sports-BH) og spise sundt. Din krop består af andet end bryster og den nemmeste måde ved at få det godt med sin krop på er ved at leve sundt. Her kan du også finde ”styrker” ved din krop, eks blive super glad for dine arme, mave, ben eller bagdel gennem træning J Jeg er, som du nok kan fornemme, på ingen måde fortaler for kirurgi, give penge for en masse cremer og generelt at forsøge at leve op til skønhedsindustriens umulige idealer. 

Håber dog du kan bruge mine svar til noget! 

Hav en rigtig god december.  

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym