Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3940 spørgsmål og givet 6528 svar de sidste 13 år
2013-12-30T19:43:32: 2

Brevkassespørgsmål

Hvad er det?


Hej TheLove

Ikke senere end i forgårs(D. 28. December) oplevede jeg nået. Da jeg gik på toilettet hen af eftermiddagen lå der en sø af noget brunt vådt noget i mine underbukser. Det har fortsat hver dag og hver gang jeg er gået på toilettet er mine underbukser helt brune. Det kan ikke have været lort, for jeg har hverken lavet lort eller haft tynd mave.

Det skal lige siges at jeg ikke har menstruation men har fået udflåd i omkring 10 måneder eller sådan noget... Når det kommer føles det lidt på samme måde som udflåd i underlivet.
Jeg har engang fået afvide at menstruation første gang godt kan være lidt brunt og det giver mig en lille smule håb om at der ikke er et eller andet galt med mig. Men samtidig har jeg overhovedet ikke kunne mærke nogle smerter udover nogle 2-sekunders kramper hver 4. Dag eller sådan noget.

Jeg har hverken snakket med mine forædldre om udflåd eller det med det brune.

Det er vildt pinligt at der ligger sådan en sø af noget brunt snask hver gang jeg skal på toilettet.

Håber vildt meget at i kan hjælpe mig hurtigst muligt.

Hilsen mig....
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2013-12-30T21:00:49 1
Emilie
Hej Anonym,

Umiddelbart vil jeg tro, at det kan tyde på en start på din menstruation. Jeg husker selv, at jeg oplevede udflåd, som blev brunere end det hidtil havde været indtil jeg vågnede dagen efter og havde fået min menstruation. Ligeså kan det brune udflåd også være der et par dage efter din menstruation er stoppet, fordi den "renser" det sidste. 

Jeg vil rådgive dig til at benytte dig af et trusseindlæg - eller et bind, hvis det er meget. Desuden skal du tænke på, at din mor har oplevet lige præcis det samme som dig. Hun har også haft sin første menstruation engang, ligeså vel som du højst sandsynligt snart vil opleve den.
Det er netop sådan noget, man kan spørge ens mor om - vi kvinder er jo eksperter i at hjælpe hinanden, ikke sandt?

Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål.

Rigtig godt nytår,
Emilie
2014-01-01T13:28:11 1
Charlotte
Kære "mig", 

Jeg er sikker på at det er din menstruation du har fået, så tillykke med det :) 

Det lyder det i hvert fald til, du har haft udflåd i knapt et år og har haft lidt kramper. For de fleste piger er menstruationen de første gange brunt og slet ikke så rødt som blod, men det skal nok ændre sig efter noget tid. Når din menstruation er uregelmæssig, hvilket den ofte er i starten, vil jeg nok råde dig til at at bruge bind, så du slipper for ubehaget der følger og kan føle dig 'tør'. Husk at det skal skiftes flere gange om dagen, når du bløder.

Til det at du ikke rigtigt har følt nogen speciel smerte, kan du være rigtig glad, for det betyder nok at du ikke er en, der kommer til at have voldsomme menstruationssmerter, hvilket rigtig mange piger oplever omkring deres menstruation. 

Men hvis du føler dig tryg ved at fortælle din mor sådan noget, så ville jeg råde dig at fortælle hende det, så hun også kan få købt bind til dig og du kan snakke med hende om det. Husk at dette er noget alle piger har/får, så det er derfor noget helt naturligt:)


Hilsen 
Charlotteamalie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym