Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2014-01-15T22:49:13: 2014-01-19T17:11:16: 1

Brevkassespørgsmål

Træt konstant


Hej brevkasse 

Jeg har lidt spørgsmål jeg håber i kan hjælpe med at svare på. 

På det sidste er jeg begyndt at være rigtig træt og jeg kan ikke huske særlig meget af det jeg skal læse under min uddannelse. Jeg er også begyndt at have svært ved at formulere mig, hvilket er et problem når jeg skriver opgaver. Jeg forsøger at spise sundt, som regel spiser jeg rugbrød uden smør med hamburgerryg, sandwichs, salat osv. Aftensmad er oftes noget nemt som pasta med ketchup eller med en eller anden form for kød, da jeg ikke rigtig orker at lave noget. Jeg spiser dog pizza og McDonalds indimellem, når min veninde spørger om vi ikke skal have det, og jeg går som regel i byen hver fredag. Jeg træner mindst to gange om ugen, både cardio og styrketræning. Jeg får nok ikke så meget søvn i hverdagen som jeg burde, men jeg har bare virkelig ikke tid nok føler jeg. Jeg er mentor og sundhedsambassadør på min skole, vi skriver stort set konstant opgaver og så er der også vennerne og træningen der skal passes samtidig med at der skal laves mad, ryddes op og laves alt det andet praktiske der hjemme, der dog som regel bliver udsat fordi jeg er for træt. Ved ikke om det er oplysninger i kan bruge til noget, men har i en idé til, hvad der kan være skyld i jeg ikke kan huske, synes ikke det har været så stort er problem før, og hvorfor jeg er så ulidelig træt konstant? Har i nogle råd til hvad jeg kan gøre, kost tilskud el.lign.?

På forhånd tak for hjælpen.
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-01-17T17:10:02 1
Charlotte
Kære "Den Trætte", 

Det lyder godt nok irriterende at du føler dig sløv og træt og ikke kan huske. Det er lidt svært for mig at sige hvad der præcis er galt og uden at være læge, synes jeg dog det lyder som om at du har rigtig meget at se til og stort set altid er på farten. Dette kan være en rigtig god ting, men man skal også huske at lade kroppen slappe af ind imellem. Fordi selvom du måske føler at du sagtens kan passe alle de ting du skal, er det ikke sikkert at din krop føler at den kan følge med og især, hvis du ind imellem også er i søvnmangel. Vores kroppe har indimellem måder at fortæller os på at vi skal slappe lidt af og tage den med ro og mit bedste bud på hvad du 'fejler', er at det er dét din krop forsøger at fortælle dig. 

Det lyder som om at det er en form for stress, der er begyndt at udvikle sig lidt hos dig og det kan nemlig resultere i at du føler dig træt og har problemer med hukommelsen. 
Jeg tror din krop ville have rigtigt godt af hvis du kunne tage en uge eller to, hvor du skar ned på alle dine ekstra aktiviteter, er det en mulighed for dig?

Hvor du så fokuserede på at slappe af og få trænet som du plejer og så få lavet dig et godt solidt måltid til aften, hvor du både får kød og pasta, kartofler eller ris og også en masse grønsager og derudover kommer i seng i god tid. Hvis du har mulighed for det, tror jeg det ville være en rigtig god idé! På den måde kan du se om det bliver bedre, med din hukommelse og om du stadigvæk føler dig træt og ellers ville jeg anbefale et besøg hos en læge:) Det kan nemlig også sagtens være at du er i vitamin mangel og det er det der er skyld i, din træthed og mangel på hukommelse. 
Men hvis du har mulighed for det, trap lidt ned på dine aktiviteter, bare i en periode og se om det gør en forskel og ellers husk at lyt til din krop, hvilke signaler den giver dig og snak med en læge, hvis det fortsætter. :)

God bedring herfra!

Mvh. 
Charlotte Amalie 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym