Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2014-01-24T18:10:41: 2014-01-29T23:49:01: 2

Brevkassespørgsmål

Er jeg blevet tyk?


Hej brevkasse :) 

Her de sidste 2 år synes jeg selv, at jeg er rigtig tyk og efter skole tager jeg nogen gange i en mad butik og køber slik. Jeg har prøvet at vende mig af med det, men jeg kan ikke. 

Hvad gør jeg og skal jeg give mig selv en straf hvis jeg gør det?
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-01-26T21:42:50 1
Martin
Hej "tykke" pige,

Nu ved jeg selvfølgellig ikke hvor meget du vejer, så det er svært at kommentere på det. Men kan sige at piger i din alder og op, ofte føler sig tykke uden grund. Ved ikke om du sammenligner dig selv, med de piger du ser på nettet og i tv'et? Gør du det, så viser det altså slet ikke sandheden og hvordan normale piger ser ud :)

Du er stadig kun 12 år og du er slet ikke færdig med at vokse i højden, så hvis du ikke spiser alt for meget usundt mad og slik, så skal det hele nok komme af sig selv. Lad være at tænke for meget over din krop allerede nu, du er 12 og du skal bare nyde livet og hygge dig med veninderne!!! :-)

I forhold til at du køber slik efter skole, så handler det bare om at du må stoppe dig selv. Lad være at tage penge med hjemmefra fx, for så kan du jo ikke købe noget. Det er meget nemmere at stoppe sig selv tidligere, ned det er at sige nej, når man går forbi butikken med tasken fuld af penge.

Sidst men ikke mindst: At straffe sig selv er aldrig godt, så prøv heller at finde en måde at stoppe dig selv på, før du har købt slikket. Og skal du finde en "straf", så gør det til noget sundt;
- Jeg skal løben en tur rundt om huset
- Jeg skal drikke et glas vand
- Jeg skal ud og gå en tur

Så vent med at tænke på din krop, nyd livet sammen med veninderne og glem pengene der hjemme, så skal det hele nok løse sig selv.


Held og lykke med det,
_Martin
2014-01-29T08:09:29 1
Michala
Hej,

Nu kan jeg jo ikke se dig, så jeg kan på ingen måde vide, om det er rigtigt, at du er blevet lidt tyk, eller om det bare er noget, du forestiller sig. Ofte har man det med at være særlig kritisk over for sig selv, og der skal ikke altid så meget til, før man føler sig tyk.

Hvis du er begyndt at tage på og gerne vil gøre noget ved det, bliver du nødt til at være mere konsekvent over for dig selv. Drop slikket efter skole og giv kun dig selv lov til at spise slik 1-2 gange om ugen. Sørg for at spise sundt og spise masser af grøntsager, og husk at dyrke noget motion! Du kan enten melde dig til en sportsaktivitet (hvis ikke du allerede går til sport) eller blot løbe nogle ture udenfor. Det vigtigste er, at du får bevæget dig og får sved på panden.

Held og lykke med det.

/Michala

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym