Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2014-01-29T11:56:51: 2

Brevkassespørgsmål

Spiseforstyrrelser, autisme og ingen venner.


Jeg har autisme (Aspergers Syndrom) og tre spiseforstyrrelser (anoreksi og ortoreksi og tidl. bulimi.) Jeg har ingen venner under 30 år, og jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal få nogle. Jeg går i gymnasiet, men dem der er der, kan jeg ikke snakke med. Jeg hverken ryger, drikker eller går i byen eller til fest. Spiseforstyrrelserne fylder rigtig meget i mit liv, og dem er der ikke rigtig nogen, der orker at høre på. Jeg får hjælp på Center for spiseforstyrrelser. Findes der virkelig ikke en dreng/pige, der bare har det lidt ligesom mig eller som i hvert fald ikke dømmer mig på mine diagnoser? 

Jeg håber, I kan hjælpe mig.
Kh. Lily
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-02-09T09:58:48 1
Charlotte
Hej Lily,

Hvor er jeg ked af at du har det sådan! Det er rigtig træls når man går i en klasse hvor man ikke føler der er nogen der forstår en. Måske leder du efter nye venner det forkerte sted? Jeg tænker du skal lede efter dem et sted hvor de har de samme interesser som dig. Altså det nytter ikke noget at gå på et diskotek og lede efter dem, hvis det alligevel ikke er noget du interesserer dig for - hvis du forstår? Måske du skulle finde dig en klub eller lignende at melde dig ind i, altså noget du tænker kunne være sjovt. Eller en anden fritidsinteresse: sprog, yoga, malerkursus - et eller andet som interesserer dig, for der finder du jo også nogen som kan lide det samme som dig :)
Held og lykke med jagten
Charlotte
2014-02-09T11:31:09 1
Michala
Hej Lily,

Jeg er ked af, at du har så mange problemer i øjeblikket, men jeg er sikker på, at der findes nogen, der gerne vil være venner med dig alligevel! Det kan være svært for folk at forstår din situation, hvis de ikke selv har oplevet noget lignende, men det betyder ikke nødvendigvis, at de ikke gerne vil forsøge at forstår dig. 

Jeg foreslår, at du overvejer at melde dig til en støttegruppe for andre med spiseforstyrrelser. På den måde møder du nogle mennesker, som har det lidt på samme måde som dig. De forstår sandsynligvis, hvordan du har det, og måske kan I hjælpe hinanden godt på vej ud af spiseforstyrrelsen. Du kan blandt andet melde dig til en støttegruppe her: http://www.lmsnyt.dk/saadan-faar-du-hjaelp/stoettegrupper/aaben-stoettegruppe-for-alle/ 
Det er anonymt, og der er tavshedspligt, og du kan selv vælge, hvor ofte du vil deltage i møderne.
Nu ved jeg jo ikke, hvor du bor, men hvis du bor for langt væk fra de byer, som står omtalt, hvis du klikker på linket, så prøv at søge på google. Der findes flere alternativer. 

Jeg håber du kan bruge mit råd og ønsker dig masser af held og lykke.
/Michala

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym