Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2014-02-06T18:42:49: 2014-02-09T20:37:42: 2

Brevkassespørgsmål

jeg er blevet for tyk..


Hej alle sammen. jeg er en pige på 14 år som altid har været meget glad for min krop, og jeg har altid været meget spinkel, men i begyndelsen af 2012 begyndte jeg at tage på men uden at tænke for meget over det. Jeg går i meget i hættetrøjer og løse bluser så folk ikke opdager hvor tyk jeg faktisk er blevet, men det kan jeg bare ikke blive ved med, for ligemeget hvad jeg gør bliver jeg bare tykkere og tykkere. Jeg er 1 meter og 55 centimeter høj, og jeg vejer 55 kg. måske spiser jeg lidt usundt, men jeg jeg løber/går mindst 6 km hver dag og jeg har en hund jeg går tur med tit. Og nu er jeg kommet til den alder hvor jeg er sammen med drenge og ja.. men hver gang jeg tænker på at han skal røre ved mig eller se hvor tyk jeg faktisk er, får jeg der vildt dårligt.. så jeg tænkte på om i har en god slankekur eller en ide til hvordan jeg kan tabe mig? tak på forhånd
Kærlig hilsen den anonyme :)
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-02-09T18:17:02 1
Michala
Hej du,

Der findes et hav af slankekure. Jeg har desværre ikke nogle råd til, hvilken en der er bedst, men prøv eventuelt at søge på nettet. Mit bedste råd er, at du bare begynder at tænke over, hvad du spiser. Husk at spise masser af grøntsager og frugt, og skru ned for slik, junkfood, sodavand og hvidt brød.

Derudover vil jeg forslå dig at begynde til noget sport eller begynde i et fitness center. Her får du brændt nogle kalorier af, samtidig med at du har det sjovt, og som en bonus får du ekstra energi af det.

Held og lykke med det.

Mange hilsner,
Michala
2014-02-09T20:27:17 1
Charlotte
Kære "Anonyme", 

Jeg synes nu ikke det lyder som om at du er alt for tyk, som du selv beskriver. Men jeg kan godt forstå at det er lidt svært for dig at din krop har ændret sig meget. Men du er også i en alder, hvor ens krop naturligt ændre sig og du går fra at være et barn til at være en ung kvinde og det er der intet unaturligt over. Men i forhold til hvordan du kan føle dig bedre tilpas med dig selv, synes jeg det lyder som en god idé at du forsøger at være aktiv ca. 1/2 til 1 time om dagen og derudover, prøver at spise sundt. Selvfølgelig er det okay at spise lidt slik eller kage ind imellem, men bare det ikke bliver alt for tit. Derudover tror jeg du skal prøve at finde noget tøj som ikke er hættetrøje og løst tøj, men som er tøj du synes er rigtig pænt og passer til dig og føler dig tilpas i, for du har intet at skjule. 

Jeg håber virkelig at dit syn på dig selv kan ændres lidt, fordi jeg synes ikke du burde have det som du har :)

Hilsen 
Charlotteamalie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym