Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2014-03-10T18:12:57: 2014-03-22T00:31:28: 1

Brevkassespørgsmål

Hvordan?


Jeg er 13 år & vejer 69 kg..
Jeg føler mig tyk & er allermest utilfreds med mine ben, især på mine skinneben.
Mine ben er ret tykke i forhold til min overkrop..
Jeg har prøvet med slankekur & alt det der.. Men syntes bare ikke der sker noget.
Og min familie er ret ligeglade undtagen min mor.
Jeg er skillesmisse barn og når jeg er oppe ved min far i weekenden køber han slik og alt det der til min lillebror og ham selv, kan næsten ikke lade være med at taget et enkelt stykke, og det irritere mig grænseløst.
Når jeg kigger på mig selv i spejlet er jeg ikke tilfreds nok med mig selv.
Bare jeg kunne komme ned og veje 60-55 kg ville jeg være tilfreds..
Hvad skal jeg gøre for at tabe mig?:i
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-03-12T10:35:19 1
Charlotte
Kære "Line", 

Du siger at din familie er ret ligeglade, men jeg synes alligevel, du skal prøve at fortælle, både din mor og din far, at du gerne vil tabe dig lidt og spørge dem om de ikke kan hjælpe dig lidt. Fx kan du spørge din far om i ikke måske kan prøve at spise noget frugt sammen engang imellem, så du ikke hele tiden skal fristes af slik. Men ellers må du forsøge at sige til dig selv at du ikke skal have slik og så måske spise en skål frugt i stedet, så det ikke føles så tomt for dig, når de andre spiser slik. Ellers er det en rigtigt god idé, hvis du forsøger at holde dig lidt fra kulhydrat når du spiser mad. Altså at du kun spiser små portioner, af fx pasta, ris og kartofler og så spiser nogle flere grønsager. Derudover er det godt hvis du spiser rugbrød i stedet for hvidt brød og selvfølgelig prøver at holde dig lidt fra slik, kager, chips, fastfood osv. Hvis du prøver at ændre dine vaner lidt så er jeg sikker på at det nok skal gå den rigtige vej. Derudover er motion en vigtig ting. Nu ved jeg ikke hvor meget motion du dyrker, men hvis du ikke går til en sport, er der så ikke noget du godt kunne tænke dig at prøve? Måske noget nogle af dine veninder går til som du også synes kunne være sjovt? Man kan tit bare komme med til en prøvetime og se om det er noget for en. Derudover, hvis du har svært ved at komme i gang med at løbe eller en anden sportsgren, så begynd at gå eller cykle ture. Måske hvis du tager bussen eller bliver kørt for det meste, måske du kan cykle eller gå ind imellem, når vejret er til det. Og når du er sammen med din familie, spørg dem om i ikke kan gå en tur sammen i stedet for måske at se en film ind imellem, det er også rigtig god motion for jer allesammen og er desuden rigtig hyggeligt. :)
Men håber rigtig meget du finder ud af det og at din familie bakker dig lidt op. :)

Du er meget velkommen til at skrive tilbage hvis du har flere spørgsmål eller bare kommentarer:)
Held og lykke med det. 

Hilsen 
Charlotte Amalie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym