Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2014-03-10T22:25:58: 2014-03-22T00:32:22: 1

Brevkassespørgsmål

Menstruation uden for p-pillepausen?


Hej, jeg er en pige på 18 år, som nu har været på p-piller i et års tid. Der har ikke været nogen problemer før nu, hvor jeg er begyndt at få min menstruation, mens jeg stadig er på pillen, altså uden for pausen. Første gang det skete (for nogle uger siden), tog jeg den sidste pille en søndag morgen, hvorefter jeg fik min menstruation samme aften.. Jeg holdt så en uges pause, hvor jeg havde min menstruation og begyndte på pillerne igen.. Efter de 21 dage valgte jeg at springe pausen over (da jeg skulle noget, hvor jeg ikke ville have min menstruation), men omkring 6 dage efter start på den nye blisterpakke, fik jeg menstruation igen! Jeg har nu haft det i ca 8-9 dage, sådan lidt on and off.. Nogle gange bløder det, og nogle gange kan jeg gå en hel dag uden det bløder, hvorefter det kommer igen om aftenen..

Jeg tænker, at jeg vil ringe til min læge, men jeg ville lige høre, om det her er normalt, for jeg begynder at blive lidt nervøs?? Jeg har tabt mig omkring 6 kg siden nytår og vejer nu 57 kg (er 175cm høj).. Jeg ved, at det er lige i underkanten, men kan det have nogen betydning for min menstruation, når jeg er på p-piller?
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-03-15T18:24:08 1
Rikke

Kære Annabel

Jeg ved nogle af mine veninder har haft samme problem. Jeg ved at nogle piger der på p-piller, får dette problem. Jeg mener ikke det har noget af gøre med dit vægttab, men derimod bare at dine p-piller, ikke fungere til din krop længer. Hvis du tager dine p-piller, som beskyttelse, for ikke at blive gravid. Er det VIRKELIGT VIGTIGT at du går til din læge nu. For hvis du få menstruation imens du tager p-piller, virker pillerne ikke optimalt og du kan måske blive gravid. Så skynd dig til din læge og få nogle andre piller.

Men hvis du gerne vil vide den mere tekniske baggrund, for at du bløder, vil jeg forslå, at du spørg din læge. Jeg ved bare at nogle af mine veninder har haft det, så det er ikke kun dig, der har dette problem.

Håber du kunne bruge mit svar. Hvis du ikke kunne bruge det, er du meget velkommen til at skrive igen.

Kærlig hilsen Rikke

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym