Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2014-04-02T14:07:56: 2014-04-05T23:19:44: 2

Brevkassespørgsmål

Er jeg unormal?


Hej brevkasse! 

Jeg er en pige på 15 år. Jeg har ikke haft min menstruation siden August, og jeg er virkelig bange for at jeg er unormal. Det var første gang jeg fik den i august, og det var helt normalt der. Nu er jeg bare bange for at jeg er unormal, eller at jeg ikke kan få børn... Jeg tager ikke p piller eller noget, og jeg er jomfru...
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-04-04T16:35:26 1
Charlotte
Kære "Bange pige"

Nej jeg tror bestemt ikke du er unormal! Alle vi kvinder er forskellige af udseende og på samme måde er vores kroppe forskellige, nogle får deres menstruation meget tidligt, andre ret sent. Også påvirkes vores kroppe, hvis vi for eksempel har været stresset, eller har tabt os, og det kan også medføre at menstruationen udebliver. Men jeg synes bare du skal tage det helt roligt, jeg er sikker på at du snart får den, når du nu har haft det en gang, men det tager også noget tid, når man får sin menstruation første gang, før den bliver stabil og kommer fast hver måned! Så don't worry, den skal nok komme og du er helt normal! :)

Mvh. 
Charlotte Amalie
2014-04-04T21:56:32 1
Rikke

Kære Den bange pige...

Jeg syntes du skal ringe til din læge hurtigst muligt. Hvis du er sikker på du havde din første menstruation i august og ikke har haft den siden, skal du søge læge. Det er normalt den kan være forsinket op til 2 uger, når du er teenager. Men slet ikke så mange måneder. Så jeg syntes du skal ringe til din læge og få bestilt en tid, hurtigst muligt. For jeg kan desværre ikke svare på, om der er noget galt. Det er kun din læge der kan det. Der behøver ikke være noget galt med dig, men jeg ville lyve, hvis jeg skrev det var helt normalt, det ikke havde været der i et halvt år. Så gå til lægen for din egen skyld.

Håber virkeligt du kunne bruge mit svar. Du er meget velkommen til at skrive igen, eller skrive hvordan det er gået.

Kærlig Hilsen Rikke

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps. I gør et fantastisk arbejde! Tak for det"

- Anonym