Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2014-04-06T17:02:17: 2014-04-09T22:35:15: 1

Brevkassespørgsmål

Hvordan får jeg anoreksi?


Hej, jeg er en pige på 14 år, jeg er 1,55 meter høj og vejer 59 kg. Jeg bliver ikke mobbet i skolen fordi jeg altid går i sådan noget tøj så man ikke rigtigt kan se min mave, så det er ikke blevet opdaget endnu. Da jeg var lille var jeg rigtig slank og spinkel, men ligemeget hvad jeg gør bliver jeg bare tykkere og tykkere, selv om jeg tit går lange ture og prøver at holde mig fra det usunde, men det er lidt svært. Jeg har søgt på nettet efter det men kan ikke rigtigt finde noget, jeg har prøvet nutrilett i en uge men der hjalp heller ikke, ikke engang lidt. vil i ikke godt være søde at hjælpe mig med at få anoreksi og forklare mig hvordan jeg kan få det? 1000 tak på forhånd
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-04-07T13:56:39 1
Karen
Hej med dig,

Jeg må sige, at når jeg læser dit spørgsmål, så bliver jeg lidt bange. 

Anoreksi er en dybt alvorlig sygdom, som kan ødelægge hele ens liv hvis man bliver ramt af det. Jeg har en søster, som fik det og hun er aldrig blive den samme igen. Hun var en smuk ung kvinde, men hun følte at hun havde lidt mave, samt lidt fedt på sine lår. Hun endte med at veje 34 kg og ligner jeg ved ikke hvad. Hun lignede en bunke knogler. Hun har fået mange sygdomme efter hendes sygdomsforløb, f.eks. brækker hun meget nemt hendes knogler, hun har fået slemt astma og hendes lever er ødelagt efter al den tid med at sulte sig næsten ihjel. 

Jeg ved godt, at alle i TV er flotte og tynde på TV-skræmen, men de viser kun dem som er pæne at se på i de programmer, som Paradise Hotel og Singleliv. Før det bliver sendt ud til os som skal se det, så har de rettet hele programmet indtil at værten ser godt ud og alle ser meget pænere ud end de er. 

Jeg tænker at du er ved at blive en kvinde og derfor ændre din krop sig til noget mere kvindeligt, som f.eks. større bryster, flottere hofter og mere fyldige lår. Hele pakken hænger sammen med at du er ved at blive en kvinde, som er smuk og unik på alle mulighede måder. 

Istedet for at besvare dit spørgsmål, så valgte jeg at fortælle min historie omkring anoreksi. Jeg kan ikke tale dig fra det, men jeg vil bede dig om at tænke på, at det kan ødelægge hele din fremtid selvom du ikke ved det endnu. Red dig selv og red din fremtid.  

Et kærligt kram,
Karen 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym