Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3695 spørgsmål og givet 6293 svar de sidste 12 år
2014-04-26T01:19:14: 2014-05-02T23:42:02: 2

Brevkassespørgsmål

Højde problemer


Hej,

Er efterhånden blevet meget bekymret for min højde jeg er 15 år og er sølle, 162 cm og er en dreng. Det piner mig at gå ved siden af mine klassekamarter som er ca. alle 185-190 højde. Har også haft ubehaglige oplevelser, er tit blevet kaldt dverg osv. har det meget skidt med mig selv! Udover min højde, så er min stemme hellere ikke gået i overgang, dog kan jeg mærke at det snart sker. Har hår under aremene og pikken. Er os meget spinkel og har svært ved at tage på selvom jeg faktisk spiser meget, vejer knap 44 Kg. MIt spørgsmål er om jeg overhovedet kan bliver højrer? det er mit mål, kan jeg vokse mere? i så fald kan man regne ud hvor høj man kan blive? min far er 179 Cm høj og min mor 162 cm.

Hilsen den bekymrede
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-04-26T16:13:51 1
Rikke

Kære Bekymret for min højde

Jeg er selv en lille pige på 155, så jeg kender godt dilemmaet, at blive drillet med sin højde. Når jeg er blevet drillet med at være dværghøjde eller bare dværg, har jeg altid bare svaret igen med viden. Mest fordi jeg personligt ikke kan lide at svine folk til. Så jeg har fx brugt: At være dværg er en sygdom i knoglerne, som gør at du på denne måde ikke vokser lige som andre mennesker, denne sygdom har jeg ikke. Desuden er dværghøjden under 151, så du er heller ikke under den, på nogle måder. Jeg forstå godt hvor sårende det kan være, at blive drillet med sin højde. På trods af jeg er en pige, har det heller ikke altid været sjovt for mig.

Når det så er sagt ved jeg at mange drenge er lidt langsomme til at vokse i din alder. For nogle fyre vokser de først rigtigt i 16-18 års alderen. Jeg har fundet en hjemmeside til dig, som blandt andet kan hjælpe dig med at regne din formodet sluthøjde af: http://www.netdoktor.dk/boern/fakta/drengevaeksttabel.htm#

Du har også meget fokus på din vægt. Hvis du er spinkel, syntes jeg det er vigtigt du ved, at det ikke er maden der skal gøre dig stor. Selvfølgelig hjælper en sund og nærende kost også din krop, men det du skal blive stor af er muskler. Så hvis du er meget ked af, du er spinkel, kan du jo begynde at træne. Muskler vejer også mere end fedt.

Så kære bekymret for min højde, lad der gå nogle år, lige pludseligt vokser du. Håber virkeligt mit svar kunne hjælpe dig, ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

Kærlig Hilsen Rikke

2014-04-30T21:55:23 1
Michala
Hej, 

Jeg kan godt forstå, du synes, det er irriterende, at du er lavere end alle dine venner. Men du kan ikke gøre noget ved det, så prøv at lade være med at tænke for meget på det.
Du er kun 15 år, så du har masser af tid at vokse i. Drenge vokser normalt til de er omkring 17-18 år, så du kan sagtens nå at blive højere. Hverken din far eller din mor er dog specielt høje, så du skal nok ikke regne med at blive 1.90.
Du siger, du spiser meget, men husk at det også handler om, hvad du spiser. Sørg for at spise sundt og varieret. Hvis du gør det, kan du ikke gøre andet end at vente tålmodigt.

Jeg håber, du kan bruge mit råd. 

Mange hilsner
Michala

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym