Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3695 spørgsmål og givet 6293 svar de sidste 12 år
2014-05-08T15:23:43: 2014-05-13T23:18:57: 2

Brevkassespørgsmål

Bulimi?


Jeg tror jeg har bulimi.

Jeg tænker tit på mad, og hvad jeg snart skal have at spise. Når jeg har spist min mad, går jeg ud og brækker mig, så jeg får den dejlige følelse at tomhed i maven. 

Jeg føler mig tynd, når jeg har brækket mig. Men når jeg så måske bare har spist 2 knækbrød, føler jeg mig tyk igen og går så bagefter ud og brækker mig. 

Er det Bulimi? Eller er jeg psykisk syg?
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-05-10T23:24:37 1
Kamille
Hej Nana 

Jeg kender muligvis ikke hele din historie, men konstante tanker om mad og tvangsopkastninger efter måltider kan godt være bulimi. Det er ekstremt dårligt for kroppen at kaste måltider op igen og igen, og en spiseforstyrrelse kan skade kroppen for resten af livet. Det er både psykisk og fysisk MEGET vigtigt at du lægger denne vane på hylden inden at din krop bliver skadet yderligere. Det kan være svært ikke at handle ud fra din trang til at kaste op efter måltider, men det er muligt at få et sundt forhold til mad igen. At snakke om de følelser og vaner du har med mad med en ven, en skolesygeplejerske eller et familiemedlem du stoler på kan være en ekstrem god støtte i kampen mod en spiseforstyrrelse. Jeg er sikker på at der er mange mennesker i dit liv som kan minde dig om at du ikke har brug for at kaste maden op for at være god nok hvis du nogen sinde glemmer det. 

Jeg er ikke en læge eller en professionel på området, men jeg håber at du vil kæmpe imod din trang til at kaste op, og at du kan finde viljestyrken til at kæmpe imod og få et sundt liv tillbage. 

-Kamille 
2014-05-11T21:56:18 1
Michala
Hej Nana,

Det lyder som om, du har et lidt problematisk forhold til mad, for det er bestemt ikke sundt at brække sig, når man har spist. Kroppen har jo brug for noget energi og næring.
Jeg kan ikke med sikkerhed sige, om du har bulimi, eller om du "bare" er ved at udvikle det. Hvis det er muligt, synes jeg, du skal prøve at holde maden i dig, og tvinge dig selv til ikke at brække dig.

Hvis ikke du kan det, må du søge hjælp. Prøv at snakke med dine forældre om det - så kan de måske hjælpe dig. Du kan også prøve at kontakte Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Her kan du både få telefonrådgivning, chatrådgivning og almindelige face-to-face-rådgivning.
http://www.lmsnyt.dk/saadan-faar-du-hjaelp/raadgivning/telefonraadgivning/

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Mange kærlige hilsner herfra
/ Michala

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym