Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3695 spørgsmål og givet 6293 svar de sidste 13 år
2014-06-10T17:47:45: 2014-06-11T19:35:46: 2

Brevkassespørgsmål

Strækmærker og uren hud


Hej brevkasse,

Jeg er en pige på 15 år, som har et problem med min hud, som irriterer mig rigtigt meget. Det sidste halve år har jeg trænet meget, hvilket har resulteret i rigtig mange strækmærker på mine baller, som jeg er rigtig kede af... Jeg vil hører, om der er noget man kan gøre ved strækmærker, så de evt. er mindre synlige, og evt. om der er noget man kan gøre for at forhindre dem i at komme, selvom man træner osv? Det er ret svært for mig, da jeg ikke bryder mig om at vise det i fx offenligt bad og tanken om, at jeg skal leve med det resten af livet gør mig meget ked af det... :(

Den anden ting er ang. mine hudorme. Jeg har utrolig mange, især omkring næsen, men også ved hagen. Det er super ubehageligt, for nogen dage er det værre end andre. Jeg bruger briller, og derfor er der kommet flere omkring næsen siden jeg fik mine briller. Jeg går med briller dagligt, og jeg vil rigtig gerne fortsætte med det, men jeg vil virkelig gerne gøre noget ved mine hudorme, så mit spørgsmål er, om der er noget evt. creme eller noget lign. jeg kan bruge? Jeg har en smule sart hud og ikke specielt mange penge at gøre godt med, så helst noget som er forholdsvis billigt og hudvenligt. Især mod lidt sart hud. Vi har vel alle vores fejl? ;-)

Jeg håber rigtigt meget på svar. 
På forhånd tusind tak!

Mvh. Emma
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-06-10T20:52:42 1
Josefine
Hej Emma :)

Du får strækmærker fordi din hud vokser/strækker sig hurtigere end den kan følge med og så opstår de her sprækker i huden og dem kan du, så vidt jeg ved ikke rigtig gøre noget ved - på trods af at der reklameres en hel masse om cremer, der skulle trylle dem væk. Og det passer ikke. Så hvis du er helt ulykkelig over dem så skulle du måske skrue ned for træningen. De du allerede har, tror jeg du må lære at leve med, men det gode er at de ændrer sig over tid, så de bliver mindre synlige. 

Herunder er en side om hudorme, som både forklarer hvordan de opstår, og hvad man kan gøre ved dem. Jeg synes altid man skal holde sig fra både piller, cremer og produkter med alle mulige tilsætningsstoffer i, så mit råd er først at prøve alle de naturlige måder at komme af med dem på - som dampbad, 2 gange ansigtsvask osv. Hvis ikke det hjælper, så kan du evt. prøve en creme, som du kan forhøre dig om i en matas.

http://www.sundhedslex.dk/hudorme.htm 

Håber det kan bruges, og held og lykke med det :)

Kram, Josefine
2014-06-10T21:49:02 1
Kia
Hej Emma 

Der er mange unge ligesom dig det også døjer med strækmærker. Det kan komme fordi man træner og opbygger sine muskler. Det kan komme fordi man er overvægtig. For nogle er det arveligt og for andre kan det skyldes en hormonel forandring. Det er svært at sige hvad set skylles. Det findes forskellige behandlinger for strækmærker, men de kan være meget dyre og er ikke 100% effektive. Mit råd vil være at købe en god body lotion eller fugtigheds creme som du kan smøre det med. Det er der flere der har god erfaring med. Jeg vil forslå at du smøre det på lige efter du har været i bad, så optager huden det bedst. :-)

Med hensyn til dine hudorme. Det er en god ide at vaske dit ansigt dagligt med vand og en mild sæbe, ikke skrubbe men vaske. Lad være med at klemme dem ud på den måde kan du tilføre flere "bakterier" og så kan dit problem blive værre. Fedtede cremer og make up kan være med til at der kommer flere hudorme. Hvis du vasker dit ansigt dagligt så er det en god ide at påføre noget vandbaseret fugtighedscreme så din hud ikke ikke bliver for tør, det gør at huden producerer mere fedt for at fugte huden, men så kan den gå hen og blive uren igen. 

Jeg håber du kan bruge mit svar :-)

Hilsen Kia 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym