Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2014-06-15T21:26:32: 2014-06-16T19:13:33: 2

Brevkassespørgsmål

Cutting - ar???


Hej

Jeg er en pige på 14 år. For 3 dage siden skar jeg i mig selv. Det var første og sidste gang. Jeg fortryder det så inderligt meget, at jeg kan græde mig selv i søvn.
Mine forældre og tre tætteste veninder ved det godt.
Jeg brugte et blad fra en blyantspidser. Jeg skar ikke særligt dybt og der er allerede kommet skorpe på. snittende er meget små og fine.

Her er mit spørgsmål; Kommer der ar? - hvis ja, kan man så få en creme eller noget til at få det til at gå væk??
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-06-16T13:10:56 1
Josefine
Hej kære Ano

Hvor er jeg glad for at høre at du ikke gør det igen, for selvom man kommer ud med noget rent følelsesmæssigt, så vil arrene altså være der for altid. Og næste gang du har brug for at komme ud med noget så tag en snak med nogle du stoler på eller skriv ind til os. Vi vil med glæde hjælpe dig!

Nu siger du at det ikke er særlig dybt, så jeg vil tro at det nok skal hele fint uden at man kan se det. Jeg ved det jo ikke, men du må se tiden an. Jeg kender ikke til nogle metoder der skulle kunne få ar væk, men lad være med at pille ved det, og lad det hele naturligt, så skal det nok blive fint. For at mindske risikoen for at dine ar bliver tydelige så undgå så vidt muligt at få sol på dem, for det kan gøre dem misfarvede og derfor mere tydelige. 

Mange kram, Josefine
2014-06-16T13:48:08 1
Kia
Hej Ano

Jeg er ked af at høre at du har følt trang til at skære i dig selv. Det er godt du har fortalt det til nogle der står dig nær så de kan støtte dig. Hvis du har noget du kæmper med er det vigtig at lukke det ud og snakke om det, så du skal gå med det selv. For det kan øge lysten til at gøre skade på sig selv. 

Jo dybere man skær jo tydeliger bliver arene. Men hvis det bare er overfladisk du har skåret, vil jeg ikke tro det bliver så tydeligt. Men du skal nok regne med et lille ar. Jeg vil forslå at smøre det med vaseline, det er der flere der finder rigtig hjælpsomt :-)

Håber du kan bruge mit svar. 

Hilsen Kia

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma. Jeg har før skrevet til jer og fået fantastiske og, ikke mindst, brugbare råd. "

- Anonym