Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2014-06-25T22:54:01: 2014-06-28T21:58:11: 2

Brevkassespørgsmål

Vil gerne tabe mig


hej.

jeg er en pige på 14 som er blevet så tyk at jeg ikke rigtig kan vare i noget af mit tøj og så kunne jeg godt tænke at tabe mig et par kilo.. og det er slet ikke fordi jeg spiser meget usundt for det gør jeg ikke og jeg går 5 km hver dag. men så er det at jeg har hørt om salmonella, er det rigtigt at man kan tabe sig af det?

vil i ikke godt være søde at lade vær at tale mig fra det, og bare være søde og svare på om man kan tabe sig ved at så salmonella, og hvis ''ja'' vil i så ikke godt være søde at give mig nogle eksempler på hvordan jeg kan få det. har virkelig brug for jeres hjælp. lad nu vær at prøve at tale mig fra det og skriv at jeg bare skal spise sundere eller løbe hver dag for det hjælper ikke. mange tak på forhånd det betyder meget for mig.

-kuns
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-06-25T23:23:52 1
Josefine
Hej :)

Kære du, jeg ved godt du frabeder dig alverdens råd, men jeg vil af gode grunde ikke svare på dit spørgsmål mht. salmonella. Som brevkasserådgiver skal jeg sørge for at give dig det bedste råd jeg kan give dig og som jeg mener gavner dig, og at give dig ideer til usunde metoder, hvorpå du kan tabe dig er ikke det bedste for dig, og det er heller ikke noget jeg vil stå til ansvar for. 

Du behøver ikke læse videre, men jeg vil rigtig gerne give dig min mening, som jeg håber kan hjælpe dig, så her kommer det :)

Som unge piger er vi rigtig optagede af vores udseende og vi bliver påvirket af medierne og veninderne, som siger vi skal se ud på en bestemt måde. Jeg kan godt forstå at det er irriterende at din krop har ændret sig i den retning, men du skal endelig passe på at du ikke bliver alt for optaget af det.
Det er selvfølgelig vigtigt at være sund og dyrke motion, men det kan også komme derud hvor det bliver for meget. At tage slankepiller, kaste op, ingenting spise eller prøve at få salmonella er ikke løsningen på dit problem. 
Hvis du er rigtig utilfreds med din krop så synes jeg, hvis ikke sund kost og motion hjælper, at du skal snakke med dine forældre om din utilfredshed, eller tage til lægen, som måske kan give dig svar på hvorfor intet ændrer sig. For så kan du få ordentlig rådgivning og støtte, som din krop ikke tager skade af. Der findes nemlig løsninger på den slags, som er fornuftige og som kan give dig det ønskede resultat på den bedst mulige måde for dig.

Jaja, jeg ved godt det ikke var det du ville have, men jeg håber du vil tænke over det :)

Knus og kram, Josefine
2014-06-28T17:39:09 1
Birgitte
Hej

Når jeg ikke kan tale dig fra at lade vær med at tabe dig, så lader jeg vær med det. Men jeg vil virkelig fraråde dig at forsøge at få salmonella, da det er en sygdom som kan være dødelig. Så håber virkelig ikke du vil forsøge at få det, da det hen af vejen blot vil ødelægge dit liv.

Der er andre måder at tabe sig, som du selv nævner at spise sundere, eller at træne mere. Men derudover kan du vælge at tage en snak med din læge, eller dine forældre. Du er også i en alder, hvor din krop udvikler sig og dermed er det naturligt at man tager på, ligesom at man også bliver højere. 

Så jeg fraråder dig virkelig at du prøver at få salmonella, da det er farligt.

Knus
Birgitte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym