Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2014-08-22T18:54:34: 1

Brevkassespørgsmål

Ubalanceret kost og vaner


Kære brevkasse,

Jeg er en seksten årig pige, som lige er begyndt på efterskole. Jeg har et problem med mine spisevaner. Enten overspiser jeg rigtig meget, ellers er jeg på en stram diet. Her på det seneste har jeg taget lidt på, og jeg syntes det er blevet svære for mig, at opretholde nogle sunde vaner.

Jeg ville høre om i havde nogle råd til, hvordan jeg kunne få en mere afbalanceret kost, så det ikke heletiden svinger så meget. Det ville virkelig være en lettelse, da jeg syntes mad fylder en for stor del i min hverdag. Enten på den ene, eller den anden måde.

Mvh. Anna
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2014-08-27T15:00:59 1
Josefine
Hej Anna :)

Jeg synes du skal passe på med at bekymre dig for meget om din vægt og kostvaner i så ung en alder, men hvis dit mål er at være sund, så skal du bare sørge for at spise regelmæssigt og til du er mæt. Når du spiser hurtigt mærker du ikke mætheden særlig hurtigt, hvilket kan gøre at man overspiser. Men at være på stram diæt synes jeg heller ikke der er nogen grund til. Brug din sunde fornuft, og spis det som ikke indeholder for meget usundt sukker og fedt.

Det kræver selvfølgelig at du er villig til at overholde det, og det er den svære del, men når du har sat dig for det bliver det nemmere. 

Knus, Josefine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym