Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3228 spørgsmål og givet 5588 svar de sidste 11 år
2019-02-19T07:25:28: 3

Brevkassespørgsmål

Omskåret Uden bedøvelse

Indsendt af dreng12 år


Jeg blev omskåret uden bedøvelse nede i Tyrkiet og jeg synes det var så frygteligt. Jeg hader min forældre for det
dreng
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2019-02-21T22:41:20 1
Michelle

Hej med dig. 


Det lyder også som en forfærdelig oplevelse. Jeg kan sagtens forstå din vrede mod dine forældre, da jeg fornemmer at det ikke var frivilligt og måske ikke dit ønske at skulle det. Jeg håber dog at alt er gået vel og at du fysisk er ok, ellers vil jeg anbefale dig at blive tilset af en læge.

I forhold til den vrede du lige nu går med i mod dine forældre vil det måske være en god ide at snakke med nogen om det. Måske en voksen i skolen, skolepsykolog eller sundhedsplejesken? 

Du skal vide at det absolut ikke er skamfuldt at tale om, selvom det måske kan virke grænseoverskridende da det omhandler noget meget privat. 

Jeg tænker bare at det er rigtig vigtigt for dig at få bearbejdet din oplevelse, sådan så at den ikke kommer til at fylde alt for meget i din hverdag.  

Hvis du vil havde det bedre med at tale anonymt med nogen, kunne du eventuelt prøve børnetelefonen. Du kan finde deres nummer under vores ''Find hjælp'' fane oppe i toppen af siden. Ellers så prøv at tage et kig rundt, i de forskellige vi lister op under ''find hjælp'' og se om der er noget du føler dig tryg ved at prøve og kontakte. 


Ellers er du selvfølgelig også velkommen til at skrive her ind igen. 


De bedste hilsner 

Michelle  
2019-02-21T23:32:22 1
Gustav

Hey du!

Først og fremmest, så er det godt, at du skriver. På den måde så rækker du hånden ud efter hjælp, og dermed går du ikke alene med det her.

Du skriver ikke meget, så jeg må gætte ud fra dit brev, at din omskæring var ufrivillig. Dine grænser er derfor groft blevet overskredet, og det er ikke okay. Jeg kan derfor godt forstå, at du må føle en kraftig vrede mod dine forældre, som jeg gætter på har presset dette igennem.

Jeg er lidt i tvivl om, hvad du selv føler, at du har behov for. Derfor kan jeg igen kun gætte, men umiddelbart vil jeg sige, at du skal hive fat i en voksen, som ikke er dine forældre. Det kan være en lærer, en forælder til en af dine venner eller din lokale læge. Den voksne vil kunne bedre hjælpe dig med, hvad der kan gøres, tjekke op på at der ikke er gået noget galt med omskæringen og kan hjælpe dig med at bearbejde dine følelser.

Det kan måske være grænseoverskridende, men jeg tænker, at det er vigtigt, at du ikke sidder alene med dette. Det virker samtidig som om, at du ikke kan gå til dine forældre med dette, og derfor så vil jeg finde en anden voksen person at betro sig til. Den person kan så hjælpe dig med, hvordan du skal snakke med dine forældre omkring dette.

Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive herind igen, hvor du kan uddybe lidt mere om, hvad der er sket, hvad du føler og hvad du har brug for. På den måde kan du også få mere uddybende svar og måske mere nuanceret gode råd.

Så for at opsummere, så vil jeg råde dig til at finde en anden voksen end dine forældre, som du stoler på. Fortæl den person, hvad der er sket og bed den person om hjælp til det, som du har brug for. Det er ikke noget, som du skal gå alene med.

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe :) Al held og lykke herfra!

VH.
Gustav


2019-02-22T12:18:35 1
Anne

Hej 

Det er jeg frygtelig ked af at høre. Det må ikke være nemt for dig at vide, at de har gjort noget ved dig, som du ikke har lyst til. Det er aldrig rart, når der sker noget for en, som man ikke ønsker, men som man ikke kan gøre noget ved. Jeg kan godt forstå, at du synes det var en frygtelig oplevelse, det lyder langt fra som en god oplevelse.

Har du forsøgt at tale med dine forældre om det og forklare, hvordan du føler ift. din omskæring? Det kunne måske hjælpe dig, at få talt ud om det sammen med dem. Hvis de lytter til dig og måske kan forstå, hvordan du føler, kan det være, at du kan få det bedre med dem? Jeg håber, du kan få snakket med dine forældre om det og forhåbentlig får det lidt bedre med dem. 

Mvh Anne

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym