Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2019-05-09T05:30:57: 2019-05-11T20:52:20: 2

Brevkassespørgsmål

Er ofte svimmel

Indsendt af pige13 år


Hej ungzone.

Jeg er en pige på tretten år og er pretty much svimmel hele tiden. Især når jeg dyrker sport så sortner det lidt for mine øjne og jeg får hovedpine og bliver svimmel. Jeg dyrker rulleskøjtning på ret højt plan(er blandt de 50-60 bedste børn i dk) så det er træls og rulle rundt og være svimmel. Jeg tror min kost er ret stabil og spiser reglmessigt grønt og rugbrød. Det har stået på i like 6-7 måneder og det er virkelig træls. Er det tegn på noget?

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2019-05-11T17:04:32 2
Anne

Hej 

Det er svært for mig at sige, om det er tegn på noget bestemt, men jeg synes, du skal tage til læge, så du kan få svar på det. Det lyder ikke så godt, hvis du står på rulleskøjter og er svimmel, så er jeg bare bange for at du en dag vælter og kommer til skade. Derfor synes jeg, det vil være bedst for dig at få snakket med en læge om, det er helt i orden at tage til læge selvom man ikke ved præcist, hvad der er galt. Det ville også være ærgerligt, hvis du fx besvimer og vrider om en dag, det ville ikke være godt for din "karriere" indenfor rulleskøjtning. 

Selvom jeg ikke ved præcist hvorfor du er svimmel, kan man dog sommetider blive svimmel, hvis man presser sig selv for hårdt og ikke har fået nok vand eller har for lavt blodsukker (mangler mad). Så hvis du er begyndt at træne ekstra hårdt, længe eller ofte i de sidste måneder, kan det måske være en forklaring på, hvorfor du er svimmel. Jeg synes dog, du skal tage til læge for en sikkerheds skyld 

Mvh Anne
2019-05-11T17:36:36 2
Sofie

Hej med dig,

Jeg har ikke en lægefaglig baggrund, men med det, du skriver, synes jeg, du bør tage en tur forbi lægen. Du er en ung pige, og du bør i din alder ikke døje med svimmelhed i en sådan grad, at du får det dårligt. 

Det er ikke noget, jeg skriver, fordi jeg nødvendigvis tror, det er alvorligt. Det kan bare være, at du mangler noget i din kost eller noget helt andet. Ved at komme forbi lægen finder du i hvert fald ud af, hvad årsagen til din svimmelhed er.

Håber du finder ud af det.

Kærlig hilsen,

Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. I giver mange gode råd, og nu skriver jeg til jer, da jeg har brug for et godt råd til min situation"

- Anonym