Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2019-05-22T16:08:14: 2019-05-26T17:52:40: 1

Brevkassespørgsmål

Svært ved at acceptere min krop

Indsendt af pige12 år


Jeg er dsv den første pige i min klasse til at komme i puberteten og derfor er jeg bange for at min klasse vil grine af mig eller mobbe mig hvis jeg har stramme t-shorts på fordi så kan man se mine bryster. Og ved ik hvad jeg skal gøre for at jeg kan acceptere min krop og bare gå i det tøj jeg vil uden at bekymrer mig om hvad andre tænker:(
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2019-05-24T17:09:32 2
Iben

Kære du,

Jeg kan sagtens forstå, at du føler dig lidt usikker, når du lige pludselig er blevet opmærksom på, at din krop er begyndt at forandre sig. Men du skal huske på, at det er fuldstændig naturligt, og snart sker det samme for dine klassekammerater også. 

Jeg synes, at du skal gå i det tøj, du føler dig bedst tilpas i. Hvis du ikke føler dig tilpas i tætsiddende tøj, så tag noget andet tøj på i stedet. Men hvis du gerne vil gå i det tøj, du plejer, uanset om det sidder stramt eller ej, så synes jeg virkelig bare, at du skal gøre det. Hvis nogen kommenterer på noget omkring dit udseende, så ignorer dem - eller hav et svar klar, f.eks. "Jaja, og hvad så" eller noget andet. Så kan du forhåbentligt lukke munden på dem! Men prøv at undgå at tage det til dig, hvis der alligevel er nogen, der siger noget. De synes måske bare, at du er lidt spændende ;-)

Der er absolut intet ved din krop, du skal være usikker omkring. De forandringer, der sker med din krop, er helt naturligt og intet at skamme sig over.

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig. Ellers er du altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym