Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2019-08-08T20:12:34: 2019-08-10T14:45:53: 3

Brevkassespørgsmål

Tør ikke at sige/spørger min mor

Indsendt af pige12 år


hej, jeg er en pige på 12 og jeg er den første i min klasse der kom i puberteten. Jeg ville gerne have en bh men tør ikke at sige/spørger min mor, og jeg ved ik om det er for tidligt for mig at gå med bh men mine toppe bliver for små. Så prolemet er at jeg ik ved hvordan jeg skal spørger/sige det til min mor? Håber i kan hjælpe mig.....
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2019-08-09T09:48:20 1
Simone

Hej du, 

Jeg kan godt forstå at det kan være svært eller akavet at snakke med sine forældre om sådanne ting. Dog vil jeg minde dig om at din mor også har været på din alder engang og hun ved 100%, hvordan det er at være en pige i puberteten med begyndende bryster og hvad der ellers hører til. Hvis du føler at dine bryster har brug for ekstra støtte, så synes jeg helt klart du skal tage en snak med din mor om det, og da puberteten er så individuel process, så er det måske for tidligt for nogle af dine klassekammerater, men helt perfekt timing for dig :-)

Jeg kan ikke forestille mig andet end at din mor vil være støttende og forstående. Hvis du ikke selv føler sig klar til at gå med en "rigtig" bh, så vil jeg anbefale dig enten at købe en sports bh eller en soft bra, da disse giver den nødvendige støtte, uden push-up osv., som muligvis føles lidt fremmed for dig. Prøv lidt af hvert og vælg det du føler dig mest komfortabel i :-)

Held og lykke med det hele.

Kram

Simone

2019-08-09T16:36:48 1
Zhino

Hej med dig,

Det er så forskelligt fra person til person, hvornår man kommer i puberteten. Derfor synes jeg ikke, at du bør sammenligne dig selv med de andre fra din klasse. Hvis du personligt føler, at du har behov for det, så synes jeg bestemt, du skal fortælle din mor, at du føler, at du har brug for at gå med bh, fordi dine toppe er blevet for små. Jeg er sikker på, at din mor vil have fuld forståelse for det, da hun jo selv er klar over, hvordan det er at være ung og komme i puberteten. Jeg tænker, du bare skal være helt ærlig med hende og fortælle hende, hvordan du har det. Det kan måske være en idé at gøre det, når dig og din mor er alene. Du kan måske spørge hende, om hun vil med ud og gå en tur, så stemningen er hyggelig og afslappende. Ellers kan du tage hende med ind på dit værelse og vise hende, at dine toppe er blevet for små og spørge hende, om hun har nogle forslag til, hvad du kan bruge i stedet for.

Håber det hjalp lidt :)


Venligste hilsner

Zhino

2019-08-10T12:48:30 1
Anne

Hej 

Jeg kan godt forstå, det er svært for dig at snakke med din mor om, især når du er den første fra din klasse, der kom i puberteten. Det lyder til, at du både har et problem med at dine toppe bliver for små og at du gerne vil have en bh. Jeg tænker, at det måske er nemmeste for dig, at starte med at sige, at dine toppe er for små? Det er noget, som din mor sikkert gerne vil hjælpe med at finde en løsning på. Så vil din mor formentlig foreslå, at I tager ud og købe nogen nye toppe. Når så I snakker om det, kan du fortælle at du godt kunne tænke dig at få en bh i stedet. Du kan her forklare hende, hvorfor du gerne vil have en bh fx at det ville være rarere for dig eller noget helt andet. Hvis du er begyndt at få bryster, tror jeg godt, at din mor kan forstå, at du gerne vil have en bh i stedet.

Held og lykke med at snakke med hende om det :) 

Mvh Anne

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym