Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2019-08-14T17:36:27: 2019-08-16T07:26:29: 3

Brevkassespørgsmål

Cutter og tager snus

Indsendt af pige14 år


Hej jeg er en 14 årig pige som har været knust i et år

Nu er jeg startet i 8 klasse og i 6 klasse mistede jeg min bedste veninde og siden da har jeg været knust. Jeg ville gerne blive bedre i 8 klasse men kan ik Ved ik hvorfor jeg ikke kan opfører mig ordenligt og kan heller ik engelsk eller tysk og har eksamen næste år. Sover næsten aldrig kun når jeg kommer hjem fr skole fordi om aftenen græder jeg bare fordi alle giver mig skylden for alt. Min sidste kæreste er min bedsteven nu og vi var lige blevet uvenner men nu er vi venner igen men var ved at tag selvmord kan ik klare det her mere og nej gider ik snakke med mine forældre eller en anden for det hjælper ik stoler ik på nogle kan ik sige det her til nogle.. ville gerne væk fra den her verden for alt ville være bedst uden mig jeg tager snus, drikker og cutter 

Kan ik det her mere ville væk herfra 

Hjælp mig med at blive bedre i 8 klasse for alle laver om på mig for de kan ik lide hvordan jeg er men ved ik hvem jeg selv er uden min bedste veninde.. 

Hvordan skal jeg blive bedre i skolen? 

Hvordan stopper jeg med at cutte? 

Og hvordan stopper jeg med at græde mig selv i søvn? Og nej det hjælper ik at tænke på noget der gør mig glad for alt det der gør mig glad plejede jeg at lave med min veninde.. 

har virkelig brug for hjælp. Håber det giver lidt mening.. 

mvh pigen der snart tager selvmord 

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2019-08-15T17:04:52 1
Regitze

Hej med dig,


Først og fremmest, så er det trist at høre, at du har det så dårligt, men det er superflot at du kommer ud med det her! Det er første skridt til at få det bedre. 


Du skriver selv, at du ikke ønsker at tale med nogle om det, da du ikke stoler på nogle, men det ville være rigtig smart hvis du snakkede med nogle om dine følelser og tanker. Hvis du ikke føler dig tryg ved at snakke med dine forældre, kan du måske tale med en lærer, en pædagog, skolepsykolog eller en anden voksen, du føler dig tryg ved. Et andet alternativ kunne være at ringe til livslinjen, som er en hotline, hvor man kan ringe ind, hvis man har det svært og overvejer selvmord. Du kan ringe til dem på dette nummer: 70 20 12 01. Det hele kan virke meget uoverskueligt, og som du selv skriver, så føler du, at verden ville være bedre uden dig - det ville den ikke! Der er helt sikkert mange mennesker, som ville blive rigtig kede af det, hvis du begik selvmord. Derudover kan det måske også hjælpe at tænke på de ting, som du gerne vil/drømmer om/er god til, og fokuser på alt det gode og fede som dit liv kan indebære, såsom et fedt job, rejser til udlandet, hygge med venner og veninder, kærlighed, ferier, juleaftener, god mad, fester og alt muligt andet dejligt. 


Jeg forestiller mig, at snus og selvskade virker som en lindring for dig, men det er kun midlertidigt. Selvskade kan hjælpe med at lette ubehaget, men det er en meget uhensigtsmæssig løsning som medfører sår, år og nogle gange betændelse i sårene. Måske du kan finde noget andet, som har en lignende lindring? Det kan f.eks. være at høre (høj) musik, gå/løbe en tur (evt. med musik i ørerne), snakke med en ven/veninde eller måske skrive ned, hvad du føler indeni. Der er mange måder man kan håndtere trangen på, men noget af det bedste er at komme ud med det - enten til et andet menneske eller ved at skrive det ned for sig selv. Når vi lukker de triste ting ud, kommer de ofte til at virke mindre slemme, end da det kun var inde i vores eget hoved. Måske det kunne hjælpe dig? 


I forhold til skolen, tror jeg måske det bedste ville være at starte med at få det bedre indeni, fordi det er svært at fokusere og koncentrere sig om at lære noget nyt, når man er knust indeni. Så mit råd til dig er at lægge skolen lidt i anden række lige nu, og så rette fokus mod dig selv, så du kan få det bedre og blive glad igen, så du kan bruge energi på at blive bedre i skolen. 


Også i forhold til din nattesøvn, ville det bedste være, hvis du taler med nogle om de ting, der gør der ked af det. Men som hjælp lige nu, er der forskellige ting du kan gøre, for at falde mere til ro når du skal sove. Du kan evt. høre lidt stille og positiv musik mens du forsøger at sove, eller finde en god lydbog. Det kan hjælpe dig med at fjerne fokus fra de mørke tanker, som gør dig ked af det. Ellers kan du måske sætte noget hyggeligt på tv'et, og forsøge at falde i søvn til det. Det er dog bedst at undgå for meget skærm, da det holder hjernen vågen. Du kan også lægge dig på ryggen med lukkede øjne, og mærke helt nede fra fødderne, alle de steder din krop rører madrassen. Det kan også medvirke, at man falder til ro. 


Jeg håber du får snakket med nogle om de ting, der foregår inde i dig, så du kan få noget hjælp til at få det bedre både med dig selv, din skole og din nattesøvn. Der er ingen der fortjener at være knuste indeni, og der er helt sikkert mange mennesker, som kan hjælpe dig, hvis du lader dem. 

Jeg håber du kan bruge svaret, og ellers er du meget velkommen til at skrive til Brevkassen igen!

Mange hilsner fra Regitze

2019-08-15T17:30:35 1
Gustav

Hey du!

 

Først og fremmest, så er det virkelig godt, at du har skrevet det her brev. Ved at skrive herind, så har du taget første skridt for at få det bedre: det her brev er nemlig dit første skridt for at bede om hjælp.

 

Sådan som du beskriver din situation i dit brev, så forstår jeg godt, at du synes mange ting er sværere. Der virker til at være mange ting, som presser dig samtidig, så hvis vi tager det en ting af gangen:

 

Du skriver, at du gerne vil være bedre i skolen. Lige den her synes jeg godt kan vente lidt. Hvis du fokuserer på at få det bedre inden i, så tror jeg også, at du bedre kan koncentrerer dig om engelsk og tysk. Selvom du har eksamen næste år, så skal du huske på, at du har altså hele 8. klasse og hele 9. klasse til at komme ind i fagene og forberede dig til eksamenerne. Så du kan godt tillade dig selv at koncentrere dig om dig selv lige her og nu.

 

Du spørger også om, hvordan du skal stoppe med at cutte. Man cutter typisk fordi man sidder inde med nogle store og stærke følelser, som man har svært ved at udtrykke på anden måde. Groft sagt er det altså nemmere at håndtere en fysisk smerte end den smerte, som man går rundt med inden i. Derfor er den bedste måde at håndtere cutting, at du får håndteret med de følelser, som du går rundt med.

 

Du skriver, at du har mistet din bedste veninde, men du går ikke i dybden med det. Men for mig lyder det til, at du er midt i en sorg. Det er ret tydeligt, at hun betød meget for dig, og det er ikke noget, som man bare kommer sig over. Normalt kommer de fleste ud på den anden side igen, men nogle kan komme til at sidde "fast" i sorgen, og det lyder lidt til, at du er i den situation.
Du skrev, at du ikke stoler på nogle, men jeg tror absolut, at det bedste du kan gøre er, at du får snakket med nogle om de følelser, som du går rundt med. Du stolede på os, da du skrev dit brev herind, så mon ikke der er nogle, som du kan dele med. Hvis ikke dine forældre, så måske en lærer, en ven/venindes forældre, din læge eller lignende? Det kan være svært at skulle åbne op, så du kan jo måske starte med at vise dette brev til den voksne. Så kan i snakke ud fra den.
Alternativt er der andre foreninger, som tilbyder hjælp og rådgivning. Livslinien tilbyder telefonrådgivning, som du kan kontakte for en snak (https://www.livslinien.dk/) og Headspace er en forening, hvor unge tilbyder snak og rådgivning. De har afdelinger forskellige dele af landet, så måske en af dem er i nærheden af dig. Du kan tjekke dem ud her: https://www.headspace.dk/find-dit-headspace.

 

Så for at opsummere, så vil jeg råde dig til at fokusere på de følelser, som du går rundt med og få bearbejdet dem. Selvom tingene ser sort og svært ud nu, så vil jeg virkelig gerne fortælle dig, at der er hjælp at hente. Du er ikke alene, og det er ikke meningen, at du skal klare det her alene. Du tog det første skridt ved at skriver herind, så jeg tror på, at du også kan tage det næste skridt: at få sagt til nogle, hvordan du har det. Om det er til en voksen i din hverdag eller til en af de foreninger, som jeg har linket til, så er det bare vigtigt, at du får hjælp til at komme igennem den her fase af dit liv.

 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar! Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav


2019-08-16T00:13:09 1
Michelle

Hej med dig 

Det må virkelig være svært at være dig, men jeg vil sige til dig at jeg synes at det er flot gået af dig at du skriver her ind for at bede om hjælp, jeg tænker at det ikke har været nemt for dig. 


Det gør mig ondt at høre at du har det så hårdt og at du begynder at føle at der ikke er nogen vej ud af det. Jeg kan ikke sige at jeg præcis ved hvad du går igennem, for det gør jeg ikke, men mange af de tanker og ting du går igennem lige nu, har jeg også selv oplevet. Du skriver at du har mistet din veninde, men jeg kan ikke helt tyde hvad det betyder, men uanset hvad er det hårdt at miste nogen der betyder så meget for en som det lyder til at din veninder gjorde/gør for dig. 
Du skriver at du ikke forstår hvorfor du ikke kan blive bedre i skolen og hvorfor du ikke kan opføre dig ordentligt. For mig virker det ikke helt uforståeligt med alt det der foregår i dit hovede og i dit liv, når man har det svært vil det komme til udtryk på en eller anden måde. Det af du er så fyldt med hvad jeg tænker måske kunne være sorg over at miste din veninde, går udover alt andet i dit liv. Du skriver at du ikke kan sove, hvilket jeg tænker også er en medspiller i hvorfor du har det svært ved nogle fag i skolen, da man uden søvn ikke kan præstere særlig godt på forskellige områder. Det at du ikke mener at du kan finde ud af at opfører dig ordentligt og at alle prøver at lave om på dig, må virkelig være frustrende at opleve. Du skriver at verdenen ville være et bedre sted uden dig, det er en meget tung tanke og følelse at bære rundt på. Noget jeg kommer til at tænke lidt over i forbindelse med det at du skriver at folk forsøger at lave om på dig, er hvad det er de forsøger at lave om på? Jeg tænker at det du føler med at de forsøger at lave om på dig, måske for dem er deres måde at vise at de er bekymrede og gerne vil hjælpe dig, men de ikke helt ved hvordan. Men det kan jeg selvfølgelig ikke vide med sikkerhed, men det var en tanke jeg lige ville dele. 

Du beder om hjælp til at blive bedre i skolen, stoppe med at cutte og stoppe med at græde dig selv i søvn. Jeg ville ønske at jeg havde en nem løsning på det, men mit svar er at du har brug for at snakke med nogen, selv om jeg godt ved at du skriver at du ikke vil snakke med nogen om det. 
Jeg vil anbefale dig at kigge under vores fane ''Find hjælp'' i toppen af vores side, der inde kan du finde forskellige steder og telefonnumre du kan tage kontakt til. Jeg vil især anbefale børnetelefonen, det er helt anonymt at ringe der ind. Jeg forstår at det vil være en stor ting at ringe der ind for dig, men jeg synes virkelig at du skal overveje det, jeg tror på at du kan. Jeg tror på at selv om det hele virker rigtig svært lige nu, så kan du få det bedre. Jeg tror på at du er stærk nok til at bede om den hjælp som du fortjener så utrolig meget. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar til noget, selv om jeg forestiller mig at det måske ikke lige var det svar du ønskede at få og du skal vide at du ALTID er velkommen til at skrive her ind igen, vi vil mere end gerne lytte og forsøge at hjælpe, så godt som vi kan. 
Jeg ønsker dig alt det bedste i fremtiden, for det fortjener du. 

De bedste hilsner 

Michelle 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym