Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2019-09-11T17:23:57: 2019-09-13T19:38:07: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg er usikker på min krop

Indsendt af pige12 år


Hej jeg vil gerne komme ud med noget.

Jeg er usikker på min krop om jeg er for tyk og sådan noget. Alle de andre piger i klassen er meget slanke. Jeg har fået at vide af min bedste veninde at en af pigerne har talt om mig bag min ryg “Så kan hun jo bare lade være med at være så tyk!” Sagde hun. Min veninde sagde til hende at det skal hun ikke sige. Selvom at jeg har fået lidt backup så er jeg stadig usikker.

Håber at du svarer :)

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2019-09-13T09:39:14 1
Anne

Hej 

Jeg er ked af at høre, at du er usikker på sin krop. Det er aldrig rart at gå med den usikkerhed i kroppen. Det er dejligt, at din veninde har sagt fra overfor hende, der talte grimt om dig. Det er aldrig i orden at tale grimt om hinanden. 

Der er mange piger, der ligesom dig selv er usikre på sig selv, deres krop og frygter at være tyk. Men husk at tro på dig selv og vær god ved dig selv. Hvis du taler negativt om dig selv, risikerer du at få det dårligt med dig selv. Jeg synes i stedet, at du skal fokusere på de ting ved dig selv, som du godt kan lide fx din personlighed, dit humør og de dele af dit udseende, som du er tilfreds med. Hvis du fokuserer på de positive ting, vil de negative ting gå dig mindre på og du vil få det bedre med dig selv. Jeg er sikker på, at du har mange sider af dig selv og din krop, som er helt perfekt ligesom de er :) 
Hvis du har lyst, kan du snakke med din veninde om, hvordan du har det. Det er altid rart at snakke med en god ven/veninde - især når man ikke har det så godt. Måske har hun det ligesom dig. Uanset hvordan din veninde har det, lyder hun som en god veninde, der er der for dig og gerne vil hjælpe dig


Mvh Anne

2019-09-13T10:08:57 1
Benedicte

Hej du,


Godt at du kommer ud med det, så vi kan snakke om det. Hvor er jeg glad for at høre, at du har en veninde, som støttede dig i den situation. Det kan godt være svært, så hun lyder som en virkelig god veninde. Hvis hun er en virkelig god veninde, betyder det nok også, at du er en virkelig god veninde, og DET er noget at være stolt af. Jeg er sikker på, at du har så mange gode kvaliteter, som er langt vigtigere end hvordan du ser ud - og det gælder, om man så er tyk eller tynd. Vi ser nemlig alle sammen forskellige ud, og det er sådan vi er skabt. Personligt er jeg blevet drillet for at være for tynd. Folk har sagt ting til mig som "stankelben" og "pas på du ikke knækker", så jeg forstår godt følelsen af, at nogen taler grimt om ens krop. Jeg forstår også, at det kan være svært at se væk fra, men det er simpelthen løsningen. Lad være med at tænke på, hvad hun synes om dig, for det betyder ikke noget. Det der betyder noget er dine gode venner, din familie og at du har det godt. Det betyder noget, at du er god ved andre mennesker og at du er god ved dig selv. Bare fordi du ikke ser ud som de andre, betyder det ikke, at du er for tyk eller ikke er smuk. Jeg er sikker på, at du er smuk præcis som du er. Jeg synes, at du skal prøve, at lade være med at tænke på hvad hende pigen sagde. Til tider kan mennesker have det svært, og så er det nemmere at sige noget grimt om andre, end at håndtere situationen, som man står i. Det kan jo være, at hende pigen er misundelig på dig, fordi du eksempelvis er god til dansk eller fordi du er en så god veninde? Det kan man ikke vide, og derfor nytter det heller ikke noget at lytte til hende. Sidst men ikke mindst, siger man, at selvtillid er den mest attraktive kvalitet en person kan have. Hvordan skulle nogen kunne se hvor fantastisk du er, hvis du ikke selv kan se det?

Jeg håber, at du kan bruge mit svar til en smule :)

- Benedicte 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

".. jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget."

- Anonym