Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3262 spørgsmål og givet 5647 svar de sidste 11 år
2019-09-27T13:06:32: 2019-09-30T17:52:33: 2

Brevkassespørgsmål

13 år og 175 cm

Indsendt af pige13 år


Hej, jeg er en pige på 13 år, der er 175 cm høj, og er rigtig ked af min højde. For nyligt tog jeg en test om hvor høj jeg ville blive. Der stod at jeg at ville blive 179 cm, og det blev jeg rigtig ked af. Jeg har fået min menstruation, men betyder det noget ift. min højde? Det gør det jo selvfølgelig heller ikke bedre at min bedste veninde er 155 cm. Jeg er meget misundelig på hende, da hun også tog testen, og den sagde at hun ville blive 169 cm. Kan jeg gøre noget for at stoppe med at vokse? Eller kan jeg lige så godt bare give op?

Håbet virkelig i kan hjælpe!

Mvh. mig, den høje pige :((

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2019-09-29T18:47:23 1
Kamilla

Hej med dig,

Jeg forstår godt at det kan være svært, at føle sig anderledes fra dine jævnaldrende. Dog ser jeg ingen grund til bekymring, og det ville ikke overraske mig, hvis du skulle møde flere, som ovenikøbet er en smule misundelig på netop din højde. Med det i tankerne håber jeg, at du måske kan blive lige så glad for din højde. Når det så er sagt, vil jeg nævne, at der ofte er en sammenhæng mellem din menstruationen og højdevækst. Ofte er det sådan at man vokser rigtig meget før man får sin menstruation. Når du først har fået den, vil din vækst stilne en smule af - dog vil du stadig vokse. 

Jeg håber mit svar kan hjælpe

Mvh Kamilla

2019-09-30T08:21:56 1
Sofie

Hej med dig,

Det lyder til, at det er noget, der fylder rigtig meget hos dig. Først og fremmest ville jeg ikke stole på en test, der fortæller dig, hvor høj du vil blive. Jeg er usikker på, hvor valid, altså gyldig, den test er. Måske den passer, måske gør den ikke :-)

Jeg tror ikke, du kan gøre noget ved din højde. For mig lyder den meget almindelig, for selv hvis du når en højde på 179 cm, synes jeg ikke, du er meget høj i forhold til andre, jeg kender eller har set. Men hvis du er den eneste med den højde i din klasse eller blandt dine veninder, kan jeg godt forstå, hvorfor du kan synes, det er frustrerende, og du bliver ked af det!

Jeg ved ikke, om det, at du har fået din menstruation, har en betydning for din højde. Jeg fik selv min menstruation, da jeg var 13 år, og jeg mindes ikke at være vokset ret meget mere siden da, men - vi er jo  forskellige. Måske du kan spørge din læge om det - han eller hun kan sikkert give dig svar på dine spørgsmål, meget bedre end vi kan :-) 

Til sidst vil jeg huske dig på, at du er meget andet end kun din højde. Man kommer ofte til at tænke på de ting, man er kede af ved sin krop, frem for alle de andre ting der gør én glad. Måske du skal øve dig i at tænke på de ting ved din krop, som du er glad for? Jeg er sikker på, der er en hel masse.

Jeg håber, du finder ud af det!

De bedste hilsner,

Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

".. jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget."

- Anonym