Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2019-10-16T17:01:00: 2019-10-19T17:44:50: 2

Brevkassespørgsmål

Vil være højere

Indsendt af pige15 år


Hej Ungzone

Sidst jeg målte min højde var jeg 165/166, hvilket er lidt tid siden. Mit mål er at blive omkring 173 eller højere da det er omkring den højde man skal have for at blive catwalk model. Jeg har haft en del vokseværk i mine ben på det sidste. 

Jeg har udseendet og kroppen til det, men mangler bare højden! Jeg har været model for noget andet før, men er aldrig blevet sådan scoutet pga. min højde. Jeg fik min mens lige før jeg blev 13 år, hvor meget kan jeg nå at vokse endnu?

Min mor er omkring 162 eller sådan, og min far er 182. Min mor mener at hun voksede helt til da hun var 18. Jeg har hørt det der med at man kan måle sin maximale højde... 

kan jeg godt nå højden? Er der noget jeg kan gøre, som fx at tage nogle vitaminer som kan hjælpe på min højde? 

Kærlig hilsen x

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2019-10-18T12:40:40 2
Lotte

Kære X,

Så vidt jeg ved, så stopper piger med at vokse, når de er ca. 17-18 år, så du har derfor et par år endnu inden, du stopper med at vokse helt.

Lige omkring første menstruation vokser man hurtigere, men derefter begynder man at vokse langsommere igen. Ifølge netdoktors hjemmeside vokser piger ca. 6-8 cm efter første menstruation. Du kan måske regne ud, hvor meget du er vokset de sidste par år, og dermed hvor meget du kan forvente at vokse de næste ca. to år.

Der findes en beregner, der kan fortælle din sluthøjde ud fra dine forældres højder. Denne beregner viser, at du ikke skal forvente at blive meget højere end du er nu. Jeg har dog været inde at aflæse på en vækstkurve for piger i alderen 0-20 år, og herunder hvordan kurven ser ud for dig, når vi går ud fra din nuværende højde og alder. Ifølge vækstkurven har du mulighed for at blive op til ca. 170 cm.

Det er lidt lavere end din drømmehøjde, og desværre kan du ikke gøre så meget for at blive højere, da det er genetisk anlagt. Det vil sige, at det er noget du har arvet fra dine forældre. Dog mener nogle, at man kan blive et par centimeter højere ved at lave nogle bestemte strækøvelser. I dagens samfund bruger vi meget tid foran computere og mobiler, hvilket giver os en dårligere kropsholdning. Så alene det at lave øvelser, der giver en rank ryg, kan gøre dig en lille smule højere, hvis altså du ikke allerede har en helt rank holdning. Du kan læse mere om øvelserne på Google.

Jeg ved, at nogle foreslår, at man kan indtage et væksthormon. Dette er dog oftest rettet mod børn, som af den ene eller anden årsag er lavere end gennemsnittet. Jeg mener ikke, at det er noget du skal forsøge dig med - det kræver samtidig også en diagnose fra lægen, og at lægen finder det nødvendigt at udskrive væksthormoner til dig. Det vil lægen sandsynligvis ikke gøre, da du rent praktisk har en fin gennemsnitshøjde nu.

Andre ting er, at højden kan påvirkes negativt af den forkerte kost og søvnmangel. Det vil sige, at det er vigtigt at få en god og sund kost, samt at få en god nats søvn. Disse to ting er med til at påvirke din vækstudvikling, og er derfor også vigtige faktorer for dine chancer for at blive lidt højere.

Selvom det nok ikke var det svar, du håbede på, håber jeg alligevel, at du fik noget af den viden, som du søgte. Jeg ønsker dig i hvert fald held og lykke med dine drømme :-)

Kærlige hilsner fra

Lotte

2019-10-19T14:11:57 1
Iben

Kære du, 

Jeg tror sagtens, at du kan regne med at vokse mere - jeg tror selv, at jeg blev ved med at vokse i perioder, indtil jeg blev 18-19 år. 

Så vidt jeg ved, er der ikke noget særligt, man kan gøre for at vokse yderligere. Så længe du er sund og rask og får fint med grøntsager, så tror jeg ikke, at du kan gøre så meget andet, end at være tålmodig :-)

Måske bliver du ikke så høj, som du gerne vil, men vent og se. 

Ellers tænker jeg da, at du sagtens kan følge din modeldrøm, selv hvis du ikke bliver så høj, at du kan blive catwalk-model. Der er flere supermodeller, som ikke er så høje, men stadig har stor succes i modelverdenen. Hailey Bieber f.eks! 

Så jeg synes ikke, at du skal give op på modeldrømmen pga. din højde. Men giv det lidt tid, mon ikke du bliver lidt højere i løbet af de næste par år. 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen. 

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym