Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2020-01-21T13:31:16: 2020-01-25T00:37:06: 2

Brevkassespørgsmål

Drenge Bryster

Indsendt af dreng14 år


Hej,

Er det normalt for en dreng at få små bryster når man rammer puberteten? Der er nogle små "plader" agtige ting, inde under dine brystvorter. 

Jeg har lavet research og fundet ud af at det hedder gynækomasti, men jeg ved bare ikke om man kan få det væk uden at have brug for en operation!

Hjælp! :(

dreng
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-01-22T10:36:22 1
Regitze

 Hejsa,


Der er mange drenge, som udvikler bryster i puberteten. For nogle er det et symptom på en lidelse, som netop er gynækomasti, som kan kræve en operation, men for de fleste forsvinder brysterne igen i løbet af puberteten. Så vent bare og se, det går sandsynligvis i sig selv igen :-)

Jeg håber du kunne bruge svaret, og ellers er du altid velkommen til at skrive ind til brevkassen igen. 

Mange hilsner fra Regitze 

2020-01-23T10:48:39 1
Kamilla

Hej med dig,

Jeg kan godt forstå, at det er svært, når kroppen begynder at ændre sig, men ser umiddelbart ingen grund til at blive urolig. Det er en hel almindelig del af puberteten at kroppen ændrer sig. Ud fra hvad jeg lige kan læse mig til om gynækomasti skulle det være ganske normalt - især i begyndelsen af puberteten. Årsagen er angiveligt den ekstra produktion af kønshormoner og gynækomastien forsvinder ofte af sig selv, når kroppen får finjusteret hormonproduktionen. For at få øvrig bekræftelse kan du eventuelt opsøge en læge, som har mere viden på området.

Jeg håber mit svar kan hjælpe,

Venlige hilsner Kamilla.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. I giver mange gode råd, og nu skriver jeg til jer, da jeg har brug for et godt råd til min situation"

- Anonym