Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3805 spørgsmål og givet 6411 svar de sidste 13 år
2020-05-04T08:27:14: 2020-05-07T20:50:19: 2

Brevkassespørgsmål

Menstruation?

Indsendt af pige13 år


Hej jeg er en pige på 13 år som er i tvivl om heg har fået min menstruation... for cirka et år siden fik jeg det jeg tror var menstruation i 1 dag, og nu er det kommet tilbage men denne gang i 2 dage og så stoppede det. Så er meget i tvivl! Ved i hvad det kunne være?
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-05-06T12:43:56 1
Regitze

 Hejsa,  

Når man begynder at få sin menstruation, kan den godt være meget uregelmæssig, hvor der kan gå lange mellemrum mellem hver gang, fordi kroppen lige skal vænne sig til ændringen samt de mange hormoner, som tit er meget svingene i puberteten. Hvis din krop ellers er kommet i puberteten (udflåd, brystudvikling, hårvækst), og du nu her har blødt i to dage, kunne det godt tyde på, at det er menstruation. Hvis du er bekymret omkring det eller tænker om der er noget galt, kan du evt. snakke med din mor om det eller kontakte din læge. Men som udgangspunkt vil jeg ikke sige, der er grund til bekymring. Den er meget svingende i starten, og der kan gå noget tid før den begynder at komme "til tiden" hver måned. 

Jeg håber du kunne bruge svaret, og ellers er du velkommen til at skrive ind igen. 

Mange hilsner fra Regitze
2020-05-07T06:28:20 1
Zhino

Hej med dig,

Det lyder som om, at det har været din første menstruation. Menstruationer er ikke altid regelmæssige. Mit råd til dig vil være, at du noterer, hvornår du får dine menstruationer - det kan være en hjælp, så kan du nemlig se, at der nogle gange kan gå lidt tid imellem dine menstruationer, men at den nok skal komme igen. 

'Clue' er faktisk en app, der er beregnet til 'tracke' ens menstruationscyklus, og den er super nem at bruge. I appen kan du også notere, hvor meget du bløder. Jeg tænker, at det vil være en god idé at downloade den. Jeg har selv haft uregelmæssige menstruationer, hvor min læge fortalte mig, at det var ganske normalt, og at der kan være mange ting, som påvirker ens menstruationscyklus. Så jeg tænker ikke, at der er noget galt, men hvis du stadigvæk føler dig usikker og forvirret, så synes jeg, at du skal tale med din læge om det.


De bedste hilsner

Zhino

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym