Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2020-05-12T07:47:39: 2020-05-15T13:21:43: 3

Brevkassespørgsmål

Kan ikke

Indsendt af pige12 år


Hej jeg er en pige på 13 og fik min mens for nogle uger siden men har ikke sagt det til min mor (skrev også ind da jeg fik den) nå men næste gang jeg for den er vi i Sverige i vores ødegår med nået familie og hved ikke hvad jeg skal gøre!! Kan ikke sige det til min mor har prøvet så mange gange men det ænder bare sådan “hay mor det er fordi at jeg tror at..... nej det er lige meget” hved virkelig ikke hvad jeg skal gøre. Der er bind i sommerhuset men hved ikke hvor jeg skal smide dem ud henne osv!! Kan ikke sige det til min mor og tænker på det hver aften når jeg skal sove. Har virkelig brug for hjælp til det her for kan IKKE få mig selv til at sige det. Ps for den midt i ugen der oppe. håber at i kan hjælpe inden den 19 maj kh en der virkelig er på spanden 

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-05-13T01:42:55 1
Regitze

 Hej med dig,

Jeg kan godt forstå det er svært at skulle fortælle til din mor, det er også en privat ting at have menstruation. Men husk på, at alle kvinder får menstruation, så din mor ved jo selvfølgelig godt hvad det handler om, og hun ved derfor også, at du får det på et tidspunkt. Jeg er sikker på, at hun vil være sød og behjælpelig omkring det, hvis du fortæller hende det. Du kan også sige til hende, hvis du ikke ønsker at tale om det, men blot ønsker at få lidt vejledning i forhold til at skifte og smide bind ud. 

Hvis du virkelig ikke føler dig klar endnu, og gerne vil holde det for dig selv, er det også okay. I forhold til hvor du skal gøre af de brugte bind, skal disse smides i en skraldespand og aldrig i toilettet. På mange toiletter, står der en lille skraldespand ved siden af toilettet, og den er blandt andet beregnet til brugte bind og tamponer. Hvis ikke, kan du smide dem i en anden skraldespand i huset. 

Jeg håber du kunne bruge svaret, og ellers er du altid velkommen til at skrive ind igen. 

Mange hilsner fra Regitze 

2020-05-15T09:35:14 1
Sofie

Hej med dig,

Som jeg forstår din besked, fik du din menstruation for første gang for nogle uger siden. I de første år efter den første menstruation kan blødningerne godt være uregelmæssige, hvilket betyder, at det slet ikke er sikkert, at du faktisk får din menstruation, mens I er i Sverige. Der kan godt gå flere måneder, før den kommer igen. Med tiden bliver menstruationen for de fleste piger og kvinder regelmæssig, men som skrevet kan der godt gå flere måneder eller år, før det sker. Det er heller ikke sikkert, at når menstruationen først bliver regelmæssig, at din cyklus er præcis 28 dage. De fleste ender med en cyklus på omkring 28-32 dage, men det er almindeligt, at den godt kan svinge med lidt flere eller lidt færre dage.

Skulle du få din menstruation, mens I er Sverige, er det oplagt, du kan bruge de bind, der er i sommerhuset. Når du skifter bind, er det vigtigt, at du smider bindene i en lille spand, der plejer at stå ved siden af toilettet, eller du kan tage en pose med på toilettet, som du kan smide ud i en større skraldespand uden for, når du har været på toilettet. På den måde er det måske mindre sandsynligt, at din mor ser det.

Til sidst vil jeg bare lige huske dig på, at menstruation er en meget naturlig ting for piger og kvinder. Det er absolut ikke noget, du på nogen måde skal skamme dig over, og jeg er sikker på, din mor godt ved, at du får din første menstruation på et tidspunkt. Jeg synes derfor også, om du skal overveje, om det ikke vil være rart for dig, at hun ved det, så du ikke føler, du skal gå og skjule det. Omvendt skal du selvfølgelig også kun fortælle det, hvis det er noget, du har lyst til.
 

De bedste hilsner,

Sofie

2020-05-15T09:39:36 1
Kamilla

 Hej med dig,

Jeg forstår godt din bekymring og det kan være svært at få det sagt. Personligt kan jeg godt genkende din situation, og min egen mor endte i sin tid med at gætte det selv. På den anden side kan jeg fortælle dig, at det var enormt lettende at få det sagt, og at hun var enormt forstående. Du skal huske på at din mor selv har stået i den samme situation for mange år siden, og at hun helt sikkert vil gøre det bedste for at hjælpe dig. Derfor vil jeg anbefale at du får det sagt, så du ikke længere skal bekymre dig. Hvis det kan være svært at sige med ord, så kan du prøve at skrive et brev eller måske få en anden til at hjælpe dig med at sige det.

Jeg håber mit svar kan hjælpe,

Venlig hilsen Kamilla

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym